Zaključno srečanje mednarodnega projekta Erasmus+

Med 23. in 27. majem se skupina učiteljev, ki so tri leta aktivno sodelovali v projektu Erasmus+ K2 Radi imamo trajnostno naravnano družbo, udeležuje zaključnega srečanja projekta v litvanskem glavnem mestu Vilni.

Gostitelji s Progimnazije Antakalnio so pripravili dejavnosti, ki se tematsko povezujejo s trajnostjo. Že prvi dan so nam predstavili zelo uspešen sistem zbiranja plastenk, pločevink in stekla, ki jih pridobijo ob ločenem sistemu zbiranja, ter predelavo mešanih komunalnih odpadkov.

Ob spremljanju postopkov predelave ogromnih količin odpadkov smo se zamislili, kako pomembno bi bilo še bolj preprečevati kopičenje odpadkov s trajnostnim načinom življenja. Količino odpadkov lahko zmanjšujemo tudi s podaljševanjem življenjske dobe izdelkov, ponovno uporabo, predelavo, popravili. Škodljivi vplivi na okolje in človekovo zdravje so vedno večji, naravni viri pa ostajajo omejeni. Naš planet postaja vse bolj obremenjen in če ne bomo spremenili načina življenja, sledi pomanjkanje surovin in energije.

Skozi dejavnosti projekta učenci naše šole pridno in ustvarjalno sodelujejo pri uresničevanju trajnostnega  projekta. Iščejo poti, da bodo sami znali ravnati premišljeno in odgovorno, ko bodo prevzeli skrb za naš planet v svoje roke. Zaenkrat pa sta odgovornost do sočloveka in odgovornost do narave še v naših rokah.

Šolski tim Erasmus+

Foto utrinki
Dostopnost