.
Previous slide
Next slide

Zadnje novice

Šolski ekipni kros

Ob paviljonu Expano ob soboškem jezeru pri Murski Soboti je bil, 18. 4. 2024, izveden šolski ekipni kros. Za našo šolo je nastopilo 39 učenk

Read More »

Šola v naravi, 8.r, Cerkno

Končno prispeli v CŠOD po zanimivi poti in obisku muzeja rudarstva. 1. DAN 2. DAN Ogled muzeja LaufarijaPlesna zabava – zvečer 3. DAN Prva pomoč,

Read More »

21. BISTRIŠKI TEK

Tudi letos smo se v velikem številu udeležili bistriškega teka v Slovenski Bistrici, našo šolo je zastopalo kar 36 naših učencev od 1. do 9.

Read More »

Kje smo

Osnovna šola Kajetana Koviča Poljčane se nahaja v severovzhodni Slovenij ob reki Dravinji. Reko obdaja gričevnata pokrajina z ene strani, z druge pa Zbelovska gora in Boč. Z vrha Boča je v jasnih dneh izjemen razgled po okolici. Na gori je v  bližini planinskega doma, na višini 690 m rastišče velikonočnice, ki zajema nekaj arov površine.

Slikovite Poljčane so središče tega dela doline, kjer se je skozi generacije narava skrbno ohranjala in predstavlja območje posebnega pomena. Takoj za Poljčanami je prav pod Bočem trg Studenice, znan po samostanu iz 13. stoletja. Danes so Studenice majhna, urejena vas ustvarjalnih ljudi.

Do Poljčan, kjer se šola nahaja, lahko prispete po železnici ali državni cesti. Do avtoceste je manj kot pol ure vožnje, od tam pa hiter dostop do Maribora ali Ljubljane.