1. GIBAlni paket

Najlepša hvala vsem, ki ste se odločili, da boste GIBAli z nami v tem lepem mesecu maju! Držimo pesti, da nam bo tudi vreme naklonjeno in da so pred nami neštete ure medgeneracijskega gibanja, ki se bodo odrazile v boljšem počutju in zdravju vseh nas! Zbralo se nas je že več kot 100 različnih šol, vrtcev, občin, zdravstvenih domov ter domov za starejše.

Danes vam pošiljamo prvi GIBAlni paket.

 

  1. GIBALNI PAKET VSEBUJE:

 

GIBA IZZIV:

V tokratnem izzivu vas vabimo, da gibanje in druženje na svežem zraku izkoristite zato, da pomagate oziroma polepšate dan osebam (denimo starejšim ali bolnim) iz vaše okolice. Naj sprehod postane pot na kateri nabirate šopek in z njim koga razveselite! Napravite čim daljši sprehod – kolikor vam energija in volja dopuščata – dokaze o opravljenem izzivu pa sprejemamo vse do 8. 5. 2022 na elektronskem naslovu simbiozagiba@simbioza.eu in vinko.zobec@ospoljcane.si.  Vsi, ki boste poslali foto dokaz o opravljenem izzivu boste sodelovali v žrebu za simbolično nagrado.

GIBA ALI STE VEDELI (1, 2):

Ali ste vedeli kako pomembno je gibanje za ohranjanje duševnega zdravja? Še več – gibanje je zelo učinkovit antidepresiv kar je pokazalo že več mednarodnih raziskav. Pridružite se nam v GIBAnju in skupaj izboljšajmo svojo fizično in psihično kondicijo!

GIBA NAMIG:

V tokratnem namigu vam razlagamo o izjemni moči skupinskih vadb. Zelo priporočljivo je, da vadimo skupaj v družbi drug z drugim – gotovo je to nekaj kar smo v zadnjih dveh letih pogrešali, zato smo na Simbiozi resnično iskreno veseli, da lahko to znova spodbujamo – vadba ki gre z roko v roki z druženjem je bolj učinkovita, nas bolj osrečuje in obstaja več možnosti, da jo dalj časa izvajamo. Na Simbiozi pa vemo, da je najlepše, če se ob tem družimo še različne generacije med seboj, mar ne?

GIBA NAGRADNI NATEČAJ

Tudi letos smo za vas pripravili Simbioza GIBA NAGRADNI NATEČAJ, ki bo potekal v treh kategorijah: foto/video, likovni in literarni ustvarjalci in ustvarjalke – letos pričakujemo vaše umetnine na temo zdrave prehrane in zdravega načina življenja. Prispevke za nagradni natečaj pričakujemo na e-naslovu simbiozagiba@simbioza.eu in vinko.zobec@ospoljcane.si vse do konca meseca maja. Pri ustvarjanju so vam lahko v pomoč naslednja vprašanja:

  • Kakšen je vpliv hrane na naše počutje in zdravje?
  • Nas hrana lahko ozdravi in osreči, prežane žalost?
  • Kakšen je pomen lokalno pridelane hrane?

Vse vas lepo pozdravljamo in vam želim prijeten GIBAnja poln teden!

Koordinator Simbioza GIBA 2022 na Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane, Vinko Zobec

Dostopnost