Gremo peš, brez mobitela

KAKO POTEKA AKTIVNOST »V ŠOLO PEŠ IN BREZ MOBITELA«?

 

BREZ MOBITELA

Pred aktivnostjo je  57,5% učencev povedalo, da v šoli nimajo mobitela. Tretji dan aktivnosti smo izmerili, da prihaja v šolo 66,5% učencev brez mobitela. V povprečju ima v šoli 9% manj učencev mobitel. V isti aktivnosti oktobra 2023 se je v poprečju povečalo število učencev, ki v šolo niso prinašali mobitela za 18%.

Prosimo starše, da še spodbujate otroke, da puščajo mobitel doma.

 

Modri stolpci prikazujejo število učencev brez mobitela v šoli.

Rdeča črta prikazuje odstotek učencev brez mobitela v šoli.

 

PEŠ V ŠOLO

Pred aktivnostjo je v šolo prihajalo na trajnostni način (peš, s kolesom, šolskim prevozom) 38,8% učencev. Tretji dan aktivnosti ugotavljamo, da prihaja v šolo na trajnostni način 30,9% učencev več.

Jutranja peš hoja ima veliko pozitivnih učinkov, tako na socialnem kot zdravstvenem področju. Učenci se družijo, pogovarjajo, medsebojno spoznavajo, hkrati pa krepijo odpornost, izboljšujejo se telesne funkcije in pripravljenost za zbrano intelektualno (šolsko) delo.

Zahvaljujemo se članom ZŠAM Poljčane, ki nas spremljajo, tako, da je naša peš hoja še bolj varna. Pomagajo pa nam tudi pri razumevanju različnih prometnih situacij in svetujejo, kako ravnati, da bomo v prometu čimbolj odgovorni in varni.

Hvala vsem staršem, ki spodbujate svoje otroke, da se vključujejo v jutranjo peš hojo. Še posebej hvala vsem, ki se z otrokom dogovarjate, da pušča mobitel doma.

mag. Francka Mravlje, ravnateljica


Nekaj utrinkov s poti v šolo:

Dostopnost