Počitnice s prijatelji

sreda, 14. julij 2021

Pozdravljeni prijatelji mladine!

V četrtem tednu POČITNIC S PRIJATELJI 2021 nas v Domu ustvarjalnosti mladih čakajo nove ustvarjalnice in dogodivščine. Na letovanje na morju se pripravlja že tretja skupina otrok, na Pohorje je odpotovala prva pohorska izmena – Kolonija prijateljev. S prijavami smo začeli tudi za prvi termin tedenskega programa Prileti na Pohorje!, ki je namenjen mlajšim mladostnikom. Zaradi naknadnih odpovedi ponovno iščemo prostovoljke/prostovoljce, tokrat za 4. izmeno na morju.

PRILETI NA POHORJE!

Prileti na Pohorje! je tedenski počitniški program na Domu Miloša Zidanška na Pohorju. Namenjen je mladim od 12. do 15. leta starosti, ki bi želeli del počitnic aktivno preživeti v družbi vrstnikov. Vključuje naravoslovne in športne vsebine, kot so delavnice v naravi, raziskovanje gozdnih prebivalcev, plezanje, orientacijski tek, piknik ob tabornem ognju, pohodništvo … ter malico in kosilo. Cena paketa (od ponedeljka do petka) za mlade iz Mestne občine Maribor je 70,00 eur, prijavijo pa se lahko tudi otroci iz sosednjih občin, v tem primeru je cena 90,00 eur.

Program poteka v dveh terminih, od 26. do 30. 7. in od 23. do 27. 8., od 7.45 do 16.15.

Posebnost programa prvega termina bodo delavnice LUMIlab – SVETLEČE ŽUŽELKE, na katerih bomo spoznavali prave žuželke s Pohorja, svetleče žuželke pa izdelali iz odpadnih materialov. Svetlobni zdelki bodo v decembru postali del novoletne mestne okrasitve.

USTVARJALNE DELAVNICE

Ustvarjanje iz različnih materialov, lepljenje, sestavljanje, risanje, slikanje, barvanje, oblikovanje, modeliranje … vsak dan nove likovne vsebine, vmes pa čas za igro, telovadbo in brezskrbni klepet s prijatelji. Za otroke od 6. leta dalje, vsak delovni dan, med 8.00 do 16.00.

TEMATSKE DELAVNICE

za otroke: Z DJEMBAMI V AFRIKO, na tradicionalne zahodnoafriške bobne igramo z golimi rokami

za mlade: REDESIGN – PONOVNA UPORABA, najprej usvojimo teorijo šivanja na roko in s strojem, nato pa se v šivanju preizkusimo v praksi. Prinesi oblačilo, ki ti ni več všeč – ni potrebno, da konča na smetišču.  

POČITNIŠKI IZLETI – podroben program tukaj

Tokrat nas čakajo: SPREHOD S KUŽKI, KOTALKANJE, KAKO NASTANE SLADOLED, RAJZEFIRBCANJE – MARIBORSKO OBZIDJE, MARIBORSKI OTOK.

Celodnevni sredin izlet: RADOVEDNI KOSMATINCI IN OSVEŽUJOČE JEZERO

POČITNIŠKO VARSTVO

Na voljo sta dva programa počitniškega varstva – Varstvo in Varstvo s sredinim izletom.  Varstvo je namenjeno otrokom od končanega 1. do 5. razreda, vključitev pa je možna za največ dva tedna, v primeru prostih mest tudi več. Cena paketa (od ponedeljka do petka) za otroke iz Mestne občine Maribor je 35,00 eur za Varstvo in 50,00 eur za Varstvo s sredinim izletom. Prijavijo se lahko tudi otroci iz sosednjih občin, v tem primeru je cena 50,00 oz. 70,00 eur.

Na vse dejavnosti, tudi brezplačne, je OBVEZNA predhodna prijava! Vse ostale podrobnosti so objavljene na naši spletni strani – Počitnice s prijatelji 2021.

 INFORMACIJE: INFO-DUM pisarna (Razlagova 16) – 02 229 94 50, 040 433 511, 041 532 119, info.dum@zpm-mb.si 

LETOVANJA

Prva skupina otrok se je včeraj odpravila na letovanje na Pohorju, jutri pa bo na morje odpotovala že tretja skupina otrok. Sicer so vsa mesta za letovanje v Poreču že zasedena, prijave so možne le še za DRUGO POHORSKO IZMENO (9. –19. 8.) na Domu Miloša Zidanška (DMZ) na Hočkem Pohorju.

Informacije v zvezi s prijavo na letovanje so objavljene na naši spletni strani – Letovanje – DMZ na Pohorju

 

Dostopnost