Zotkini tabori 2022

Poletna šola teorije v znanosti 2022

Za gimnazijce, ki so zaključili 2., 3. ali 4. letnik in so dobri v srednješolski matematiki, fiziki in kemiji, smo odprli prijave na Poletno šolo teorije v znanosti 2022. Laboratorijski eksperimenti in predavanja bodo večinoma potekali v angleščini, zato je potrebno dobro znanje angleškega jezika. Šola bo potekala v laboratoriju v Trenti.

Prijave in informacije najdeš na povezavi.

 

Poletna delavnica stekla 2022

V sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani organiziramo Poletno delavnico stekla, kjer boste spoznavali tehnike oblikovanja stekla.

Vabljeni mladi umetniki, oblikovalci stekla, stari med 12 in 18 let.

Prijave so že odprte, zato pohiti. Informacije najdeš tukaj.

 

Poletna šola elektronike in robotike 2022

Za mlade ljubitelje ali poznavalce elektronike in robotike, stare med 12 in 18 let, organiziramo Poletno šolo elektronike in robotike. Namenjena je tistim, ki jih zanimajo roboti, svet amper- in voltmetra, senzorjev, diod in drugih elektronskih naprav.

Pohiti s prijavo in se nam pridruži. Prijave in informacije najdeš na povezavi.

 

Raziskovalni tabor Rogla 2022

Eden od naših taborov z najdaljšim staležem je vsakoletni raziskovalni tabor na Rogli. Če imaš 13 ali več let, te zanima arhitektura, želiš raziskovati svet žvrgolenja ptic, se z nami vrniti v kameno dobo, postati botanični mojster, raziskovati gozdove in sadovnjake, potem je raziskovalni tabor Rogla 2022 zate idealen. Vabijo te botanična, geološka, ornitološka in arhitekturna skupina.

Informacije o taboru najdeš tukaj.

 

Poletna šola kemijskih znanosti 2022

Namenjena je srednješolcem, ki jih zanimajo kemijski poskusi, eksperimenti … Poletna šola kemijkih znanosti se po dveh letih premora vrača in bo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. Izvedene bodo številne zanimive delavnice v laboratorijih fakultete. In ne pozabi na zaščitno haljo in očala.

Prijave in informacije najdeš na povezavi.

 

Mladinski astronomski raziskovalni tabor Kmica 2022

Na taboru boste starejši od 13. let spoznavali mističnost vesolja, čare astronomije ter z vrhov prekmurskih gričev v neokrnjeni naravi in brez motenj svetlobnega onesnaženja posneli fotografije zelo oddaljenih nebesnih teles. Na taboru se boš naučil veliko astronomije in fizike ter odšel domov bogatejši za marsikatero koristno spoznanje in izkušnjo. In to še ni vse, zato hitro poglej na povezavo in se prijavi.

Tabor organiziramo v sodelovanju z Astronomskim društvom Kmica in in OŠ Gornji Petrovci.

 

Prepreči pot nesreči – Poletna šola 2022

Slovenijo vsakih nekaj let prizadene kakšna naravna nesreča. Vzroki zanje niso samo podnebne spremembe, ampak tudi človekovo nepremišljeno poseganje v okolje. Če te zanima, kako lahko inženirji gradbeništva, geodezije in vodarstva preprečujejo naravne nesreče, se pridruži poletni šoli PREPREČI POT NESREČI, ki jo organiziramo skupaj s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo. Skupaj smo pripravili številne zanimive delavnice in aktivnosti, preko katerih boš spoznal/a, kako inženirji preprečujemo pot številnim nesrečam.

Prijave in informacije najdeš na povezavi.

 

Mladinski astronomski raziskovalni tabor Medvedje Brdo 2022

Če imaš 12 let ali več, se nam pridruži na mladinskem astronomskem raziskovalnem taboru Medvedje Brdo. Preučevali bomo nebo, raziskovali nebesne pojave ter skrivnosti ozvezdij. Ni pomembno ali si že izkušen maček na tem področju ali pa si šele na začetku svojih opazovanj.

Pokukaj tukaj in se prijavi.

 

Poletna šola dekorativnega ustvarjanja 2022

Za mlade umetnike in umetnice starejše od 13 let, je Poletna šola dekorativnega ustvarjanja 2022 ravno pravšnja. Spoznavali boste dekorativno umetnost, s katero se srečujemo v vsakdanjem življenju. Njen namen je okrasna funkcija s kombiniranjem različnih materialov. Ukvarjali se boste z različnimi tehnikami oblikovanja – od oblikovanja kamna, keramike, stekla in lesa, do kiparskih mojstrovin, stenskih poslikav … Ustvarjali boste unikatne izdelke in se družili v čudovitem okolju ob izviru reke Rižane.

Če te zanima ustvarjanje v naravi in z naravnimi materiali, hitro preberi dodatne informacije in se prijavi.

 

Poletna šola modelarstva 2022

Imaš željo sam izdelati svoj model jadralnega letala na daljinsko krmiljenje? Če si kdaj sanjal take sanje imaš sedaj priliko, da svoje sanje uresničiš v poletni šoli modelarstva. Potekala bo v prečudoviti naravi pod Uršljo goro, spali pa bomo v Koči na Naravskih ledinah.

Na povezavi preberi navodila za prijavo, izpolni prijavnico in se nam pridruži. Ne odlašaj predlogo, da ne zmanjka prostih mest, saj se mesta na tej poletni šoli zadnja leta vedno hitro napolnijo. Posebej lepo vabljena tudi dekleta, ki jih je na poletni šoli vsako leto več!

 

Poletna delavnica popotne fotografije 2022

Tabor je namenjen dijakom srednjih šol, sprejeli pa bomo tudi koga, ki zaključuje 9. razred osnovne šole. V tem primeru bomo prosili za nekaj referenc :). Potekal bo na čudoviti lokaciji v dolini Trente, spali pa bomo v apartmajih Na Logu v Trenti zraven Informacijskega središča TNP Dom Trenta. Če te poletni tabor popotne fotografije zanima, hitro skoči sem, preberi navodila za prijavo in izpolni prijavnico, da se mesta prej ne napolnijo!

 

Za Poletno šolo strojništva in Poletni tabor inovativnih tehnologij, pa pukukajte na spodnji povezavi.

Poletna šola strojništva 2022
Poletni tabor inovativnih tehnologij 2022
 

Dostopnost