Simbioza GIBA

VABILO za sodelovanje pri akciji Simbioza GIBA 2021

Za zdravje in dobro počutje – gibamo skupaj, četudi smo narazen!

Za nami je dobro leto maratonskega teka v epidemiji. Nekaj, za kar smo upali, da bo za nami v roku nekaj mesecev, je močno poseglo v naš vsakdan, v naše načrte in želje. Morali smo opustiti vsakoletne tečaje računalništva za starejše v računalniški učilnici osnovne šole. Ko smo lani pripravljali akcijo Simbioza GIBA 2020, smo bili prepričani, da bomo v letu 2021 lahko gibali tako kot si to najbolj želimo – vse generacije od – 9 mesecev do + 100 let skupaj, v duhu prostovoljstva in medgeneracijskega sodelovanja, a to, žal, tudi letos ne bo mogoče. Po drugi strani je za nami leto v katerem smo se vsi skupaj in vsak od nas posebej spopadli z neštetimi strahovi, negotovostmi in izzivi, ki jih je prinesel COVID-19. Skrbi za naše zdravje in zdravje naših dragih se je hitro pridružil še kup skrbi povezanih s sigurnostjo naše zaposlitve, z našimi načrti za prihodnost in če kdaj, je zdaj skrajni čas, da že osmo zaporedno GIBA akcijo 2021 izvedemo s poudarkom na telesno aktivnost in vzdržljivost, ki je predpogoj duševnega zdravja in miru.

Vabimo vas v že drugo epidemijsko (ozaveščevalno) verzijo GIBA akcije, ki bo tokrat poteka pod sloganom – Za zdravje in dobro počutje – gibamo skupaj, četudi smo narazen! Kako bo vse skupaj potekalo?

Ker se tudi na Simbiozi strogo držimo vseh zapovedi in ukrepov in nam vaše zdravje ostaja na prvem mestu, vas (učence, dijake, stanovalce, sodelavce, sosede, prijatelje in družinske člane) želimo navdušiti za našo idejo, da v mesecu maju GIBAte z nami. GIBA 2021 bo torej potekala celoten mesec maj, vsak teden, začenši s ponedeljkom, 26. 4. 2021. Vsak teden vam bomo posredovali pripravljene vsebine (grafične in slikovne) s katerimi vas bomo povabili k sodelovanju:

  • GIBA izzivi: vsak teden nov, drugačen nagradni izziv za vse, ki bodo gibali z nami
  • GIBA miti in resnice: resnice, zmote in (lažna) prepričanja o našem (duševnem) zdravju in telesni aktivnosti
  • GIBA navdih: vsak teden nov navdih za vadbo v obliki foto ali video zapisa
  • GIBA natečaj: tradicionalni natečaj različnih (foto, slikarskih, besednih, video) izdelkov na temo skrbi za dobro duševno in telesno počutje v času epidemije

Pripravljene vsebine bomo objavljali na spletni strani šole www.ospoljcane.si.

Ker bomo narazen, če tudi bomo gibali skupaj, strnite svoje vtise, občutke in skupna doživetja v krajše zapise in jih pošljite na naslov vinko.zobec@ospoljcane.si. Priložite tudi kakšno fotografijo.

Veselimo se (ponovnega) GIBAnja z vami!

Koordinator Simbioza GIBA 2021 na Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane, Vinko Zobec

 

Dostopnost