Prvi dan zimske šole v naravi

Učenci 6. a in 6. b razreda so le dočakali današnji dan in se odpravili na petdnevno zimsko šolo v naravi na Kopah, kamor smo varno prispeli. Tukaj bomo od ponedeljka, 9. januarja, do petka, 13. januarja 2023. Naučili se bomo smučati ali pa izpopolnjevali tehnike alpskega smučanja. Ampak to še ni vse. Potekale bodo številne dodatne aktivnosti v prijetnem druženju z vrstniki.

Seveda, najprej smo se zbrali pred šolo in počakali na avtobus, se poslovili od najdražjih in jim pomahali v slovo. Vožnja je bila zanimiva, pokrajina okrog nas večinoma neznana. Malo pred Kopami smo zvedeli, da naprave na Kopah ne delujejo in danes ne bomo mogli smučati. Ampak napovedano je bilo sneženje in proti večeru so zunaj zaplavale prve snežinke.

Pa nadaljujmo s prihodom na Kope. Pospravili smo smuči in smučarske čevlje ter se s težkimi kovčki in torbami odpravili v sobe. Ko bi videli, kako super smo nastanjeni! Nekateri smo v tretjem in nekateri v drugem nadstropju. Najprej smo seveda pospravili oblačila v omare in zeeelo lačni počakali na kosilo. Mmmm, jedli smo same dobrote, hrano smo si lahko sami naložili na krožnike. Sledilo je igranje družabnih iger, malo pred peto smo dobili sadje in nekaj sladkega, potem pa je bila na vrsti še večerja. Vmes je učitelj Ranko izvedel športni kviz in najboljši so dobili nagrade. Ali veste, koliko krogov je na olimpijski zastavi? Lahko tekmujete v teku bosi? Zmagovalec Gregor je dobil največ točk in odlično oceno pri športni vzgoji, dobro pa so se odrezali tudi nekateri drugi učenci.

In kateri del dneva je bil najbolj razburljiv? Seveda nočni pohod po sveže zapadlem snegu! Kepanje, veter, ki je bril okrog ušes, naglavne lučke in ples snežink. Večina nas je zmogla do vrha Pungarta, nekateri so se obrnili nazaj proti Lukovemu domu. Dobro smo se nadihali svežega zraka, naredili skoraj 9000 korakov, se kepali in nasmejali. In potem? Tuširanje, zobki in spat!

Se slišimo spet jutri. Lep pozdrav v Poljčane!

Urška P., Urška K. in Riana

Dostopnost