Dan dejavnosti za 7. razred OŠ

Panles, mizarstvo in gradbeništvo, d.o.o.

Podjetje Panles d.o.o., s sedežem v Rogaški Slatini, je družinsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo in montažo pohištva po naročilu. V začetkih delovanja (1994) je njihova dejavnost bila osredotočena v trgovino z mizarskim materialom, kasneje pa se je podjetje usmerilo pretežno v kuhinjsko pohištvo, pisarniško opremo, pohištvo za opremo hotelskih sob, opremo za gostinske in poslovne lokale, itd. Podjetje, danes že s 30-letno tradicijo in izkušnjami, se poleg izdelave notranje lesene opreme lahko pohvali tudi z izdelavo lesenih montažnih hiš, opravljajo pa tudi gradbeno-obrtniška dela na stanovanjskih in poslovnih objektih. Delo v podjetju opravljajo kvalificirani mizarji, poklic, ki je v zadnjih nekaj letih čedalje bolj iskan in zaposljiv.

V podjetju Panles d.o.o. nam bodo predstavili njihovo proizvodnjo z lesom, zgodbo od surovine do polizdelka ter končne izdelke iz lesa, ki so razstavljeni v njihovem razstavnem prostoru.

 

Steklarna Rogaška:

Bogati bukovi gozdovi, kremenčev pesek in ognjevzdržna glina so bile tiste naravne danosti, ki so bile pred stoletji pogoj za razvoj glažut in steklarske dejavnosti v Rogaški Slatini. Izdelki iz svetovne znane Steklarne Rogaška so še vedno ročno narejeni, mojstrom steklarjem pa pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija.

V steklarni nam bodo predstavili celoten proizvodni proces in brusilnico, kjer nastajajo vrhunski kristalni izdelki, ki plemenitijo ambiente po vsem svetu. Izdelki gredo skozi spretne roke mojstrov, specialistov (steklar/tehnik steklarstva), ki do podrobnosti obvladajo steklarske veščine. V steklarni pa si bomo lahko ogledali tudi ʻHall of Fameʼ, kjer je razstavljenih več kot 20 unikatnih protokolarnih daril in pokalov, ki jih prejmejo vrhunski športniki, estradniki, politiki in eminentne osebnosti. Ogled bomo zaključili v prodajalni Pegasus Rogaška, ki je tudi največji razstavni salon izdelkov Rogaška na svetu.

 

Organizator dogodka: i-SeMe

Dostopnost