Ultimate frizbi, medobčinsko tekmovanje na prostem, Slovenska Bistrica, 14. 5. 2024

V organizaciji kluba Ultimate frisbee Slovenska Bistrica smo sodelovali na medobčinskem tekmovanju v tej zanimivi in vedno bolj popularni igri. Tokrat je tekmovanje potekalo v štirih kategorijah, po razredih, od šestega do devetega razreda. Zaradi več tekem so medsebojno igrali še mlajši učenci in učenke (6. in 7. razred) ter starejši učenci in učenke (8. in 9. razred). Ekipo na igrišču sestavljata dve deklici in dva dečka, poleg igrišča pa še nekaj rezervnih igralcev. V naših ekipah je nekaj deklic manjkalo, zato smo devetošolce popolnili z dvema mlajšima učenkama. Kvaliteta iger je vedno boljša, pozna se načrtno delo v klubih, kjer trenira vedno več osnovnošolcev, klubski igralci tudi predstavljajo igro frizbi po lokalnih šolah in jih vabijo v svoje vrste. Učenci naše šole so dosegli naslednje uvrstitve:

  • razred: 1. mesto
  • razred: 1. mesto
  • razred: 1. mesto
  • razred: 3. mesto
  • Spirit of the game (športni duh): 8. razred – mesto
6. razred: Kegu Nejc, Marzidovšek Ajda, Rupnik Izak, Ema Flac
7. razred: Hribernik Ajda, Pivec Stela Ela, Krošel Gregor, Hribernik Jernej, Šabec Jan
8. razred: Rupnik Žak, Piko Matic, Brumec Anže, Ogrizek Kristina, Grm Ula

 

9. razred: Kodrič Koren Taj, Šabec Jakob, Pislak Jan, Kiselak Danaja, Rak Tayra (deklici sta sedmo oz. osmošolki zaradi popolnitve ekipe)

Tekmovanje je samo na medobčinskem nivoju, v prihodnje pa organizatorji načrtujejo, da se bodo potegovali za uvrstitev med šolska športna tekmovanja in organizacijo državnega prvenstva.

Čestitamo vsem nastopajočim!

Dostopnost