Nogomet – starejše deklice Polfinale

Udeležili smo se polfinala za starejše deklice, ki je potekalo v petek, 8. 3. 2024, v Radljah ob Dravi. V okviru šolskih športnih tekmovanj se po področjih organizirajo 4 polfinalna tekmovanja s po štirimi ekipami/šolami. Na našem področju so se pomerile šole, ki so zmagale na področnih prvenstvih Koroške, Podravja, Pomurja in Maribora.

Tekmovanje je potekalo po pravilu vsak z vsakim, na koncu je za razvrstitev bilo pomembno skupno število točk, v primeru enakega rezultata še medsebojne tekme in razlika v golih.  

Že v prvi tekmi smo dobili domačinke (učenke Radelj ob Dravi), ki so veljale za favoritinje. Odlično smo se borili in izvlekli neodločen rezultat 0 : 0. S tem smo bili zelo zadovoljni. V drugi tekmi smo visoko premagali ekipo iz Maribora (OŠ Martina Konšaka Maribor) s 4 : 0. Po tej tekmi smo imeli daljšo pavzo, ko smo gledali nastope drugih šol, hkrati pa že računali, kakšen rezultat bi bil potreben za skupno zmago na turnirju. Učenke Radelj ob Dravi so zelo visoko premagale ostali ekipi, kar je pomenilo, da bi morali v zadnji tekmi zmagati s kar 11 goli razlike. Tekma z OŠ Puconci je bila izenačena, kmalu je bilo jasno, da gol razlike ne bo možno preseči, zato se je naša igra umirila. Pojavile so se še manjše poškodbe, prejeli smo gol in izgubili ter osvojili 3. mesto na polfinalu. Tako se poslavljamo od letošnjega šolskega prvenstva v nogometu, skupna uvrstitev v državnem nivoju pa je 9. – 12. mesto. Čestitamo deklicam!

 

Rezultati naših tekem:

OŠ Kajetana Koviča Poljčane    :    OŠ Radlje ob Dravi                                 0 : 0

OŠ Kajetana Koviča Poljčane    :    OŠ Martina Konšaka Maribor             4 : 0

OŠ Kajetana Koviča Poljčane    :    OŠ Puconci                                               0 : 1

Šolska ekipa OŠ Kajetana Koviča Poljčane, stojijo z leve: Ranko Leskovar, Tayra Rak, Ula Grm, Veronika Poslek. Klečijo z leve: Tinkara Jesenek, Ajda Hribernik, Ely Erker

Končni vrstni red:

  1. OŠ Radlje ob Dravi 7 točk
  2. OŠ Puconci 6 točk
  3. OŠ Kajetana Koviča Poljčane 4 točke
  4. OŠ Martina Konšaka Maribor 0 točk

 

                                                         Ranko Leskovar

 

Dostopnost