Ultimate frizbi, medobčinsko, dvoransko

Z veseljem smo, 13. 2. 2024, gostili drugo dvoransko, osnovnošolsko, medobčinsko tekmovanje v ultimate frizbiju, ki ga je organiziralo Športno društvo ultimate frisbee iz Slovenske Bistrice. Naša šola je sodelovala z vsemi kategorijami (mlajši dečki in deklice, starejši dečki in deklice). Naš uspeh je bil nad pričakovanji, treningi pri izbirnih predmetih in športu se je obrestoval. Ekipe so tekmovale v štirih starostnih kategorijah, izbirali so najboljše igralce in v vsaki starostni kategoriji so točkovali »Spirit of the game« (športni duh igre). Absolutni zmagovalci smo bili v vseh kategorijah, v kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic smo osvojili tudi naziv »Spirit of the game ekipa«. Med najboljšimi igralkami v kategoriji starejših deklic je bila razglašena Kristina Ogrizek. V okviru projekta Erasmus + sta nas obiskala športna trenerja iz Irske, Doireann Ni Mh in Dominick Smyth, ki sta si ogledala naše tekmovanje, organizacijo in izvedbo. Nad videnim sta bila zelo navdušena. Ravnateljica mag. Francka Mravlje in profesorica angleškega pouka Kristina Jelnikar sta jima predstavili našo šolo, športna igrišča ter športne uspehe. Na Irskem se pouku športa ne posveča toliko ur in pozornosti, kot pri nas v Sloveniji.

Skupinska fotografija s pokali in nagradami. Najboljša igralka v kategoriji starejših deklic je Kristina Ogrizek, prva spredaj z desne.
1. mesto ekipa mlajših dečkov, zmagovalci »Spirit of the game« (športni duh igre), spredaj z leve: Gregor Krošel, Filip Krenker, Mihael Plavčak. Zadaj z leve: Jan Šega, Jernej Hribernik, Jan Šabec
1. mesto ekipa mlajših deklic, zmagovalke »Spirit of the game« (športni duh igre), spredaj z leve: Danaja Kiselak, Neža Hribernik. Zadaj z leve: Stela Ela Pivec, Ajda Hribernik
1. mesto ekipa starejših dečkov, spredaj z leve: Anže Brumec, Matic Piko. Zadaj z leve: Rok Čoh, Žak Rupnik, Jakob Šabec.
1. mesto ekipa starejših deklic, spredaj z leve: Tayra Rak, Kristina Ogrizek. Zadaj z leve: Taja Knez, Nika Otorepec, Ula Grm.

Miran Voglar

Dostopnost