Teden lepih misli in želja

Božični čas prinaša vonj po cimetu, šepetanje melodij božičnih pesmi in toplo svetlobo okrašenih lučk. Vendar pa so najlepše božične misli tiste, ki dodajo prav poseben čar tem prazničnim trenutkom. Tudi na naši šoli bo potekal teden lepih želja in misli. Učenci so pri tehniki izdelali nabiralnike, ki jih bomo namestili pri vhodu v šolo pri drevesu. V rdečem – Božičkovem nabiralniku, se bodo v tem in v naslednjem tednu zbirale lepe misli in želje, ki jih boste zapisali učenci na listke pri razredni uri. Zadnji dan pred počitnicami, se bodo vse lepe misli in želje zbrale v veliko košaro. Prav vsak od vas bo dobil eno misel oz. lepo željo, ki si jo bo pred prazniki odnesel domov. Ker je to lepa gesta vas prosimo, da na listke pišete res primerne stvari in ne bedarij.

In še eno prav posebno sporočilo. Nika Otorepec in Tadeja Navršnik sta v sklopu otroškega parlamenta za vas izdelale še ptičke z božičnimi kapicami, na katerih se skriva presenečenje. Ptički bodo poleteli po šoli. Če kakšnega najdeš, ga lahko mirne volje odneseš domov. V avli v igralnem kotičku pa vas čaka tudi nova igra, ki so jo učenci pri tehniki, skupaj z učiteljico Sabino, ustvarili iz odpadnega lesa.

Najlepše božične misli so kot drobni dragulji, ki bleščijo v tem čarobnem času leta. Napolnijo naša srca s toplino in nas spomnijo na resnično pomembnost praznikov.

Recept za čarobne praznike: Imej lepe misli, ljubeče srce in toplo dušo.

Dostopnost