Podelitev priznanja Zveze društev športnih pedagogov Slovenije

Prijetno nas je presenetila novica, v resnici smo jo tudi pričakovali, da je naš športni pedagog Ranko Leskovar med nagrajenci Zveze društev športnih pedagogov Slovenije. Najvišje priznanje na osnovnošolskem področju za šport omenjene Zveze je dobil za dolgoletno uspešno pedagoško strokovno in organizacijsko delo na področju športa otrok in mladine. Svečana podelitev je bila 13. 10. 2023 na Debelem Rtiču na državnem posvetu športnih pedagogov Slovenije.

 

»Ranko Leskovar poučuje na OŠ Kajetana Koviča Poljčane. Je izjemno strokoven in ustvarjalen človek, nenehno razvija nove ideje in sodeluje na več področjih osnovnega in razširjenega programa zavoda ter daje koristne predloge za izboljšanje dela z učenci in šole. Z njegovim poučevanjem je šola dobila dodano vrednost, širša skupnost pa vrhunskega strokovnjaka na področju šolskega športa. Kot nekdanji vrhunski športnik in odličen športni pedagog, (5. mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu v skoku v daljino Sydney 1996, 8. mesto na svetovnem dvoranskem prvenstvu v mnogoboju Budimpešta 2004, večkratni državni prvak, ki ima v lasti več državnih rekordov v mlajših kategorijah in članski dvoranski rekord v mnogoboju in balkanski veteranski prvak v teku na 110 m z ovirami in četrti v skoku v daljino leta 2018), zna učence motivirati tako, da jim šport postaja pomembna stvar v življenju. Pod njegovim vodstvom učenci dosegajo odlične rezultate v državnem merilu v atletiki, krosu, gorskem teku in drugih športnih panogah, osnovna šola pa redno dosega bronasta priznanja v tekmovanju za najbolj športno šolo. 

Kot predsednik sveta zavoda OŠ Kajetana Koviča Poljčane in podpredsednik sveta Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica konstruktivno vpliva na odločanje in izvedbo šolskih športnih tekmovanj v občini Poljčane in občini Slovenska Bistrica. Njegova prizadevanja vedno in povsod so, da otrokom in mladostnikom tudi šport omogoči srečno in zdravo življenje in da jim moramo to omogočiti v čim večji meri.

Ranko Leskovar je s svojim življenjem v športnem  duhu vzor marsikateremu mlajšemu kolegu in kolegici.«

Ranko Leskovar, prejemnik priznanja ZDŠPS

ŠŠD Bogdana Krajnca Poljčane

Dostopnost