3. Športni dan: ogled treningov in kvalifikacij v Planici

V četrtek, 30. 3. 2023, smo se učenci šestih, sedmih, osmih in devetih razredov odpravili na športni dan.  Športni dan sta organizirala učitelja športa s pomočjo zavarovalnice Triglav, ki nam je omogočila zastonj ogled, ter bon za topli obrok ob prihodu.

Učenci smo se zbirali pred šolo od 5:15 ure dalje. S tremi avtobusi smo odrinili ob 5:30. Z nami je odšlo (kot spremljevalci) več učiteljev. S sedmimi razredi se je peljal tudi predstavnik zavarovalnice Triglav,  gospod Boštjan.

Iz Poljčan do Planice smo potrebovali samo tri ure in pol. Vožnja je bila precej utrujajoča, razen takrat, ko nam je zavarovalnica Triglav podarila darila: kapo, tatuja slovenske zastave in znak zavarovalnice Triglav, brezplačno karto v obliki razglednice ter bon za topel obrok.

V Planico smo prispeli okoli devete ure zjutraj. Ko smo prispeli, smo za malico prejeli Hot dog štručko in krof. Ker so bile kvalifikacije namenjene predvsem otrokom, so prišli otroci iz vseh regij v Sloveniji. Med neskončno gnečo otrok, smo si poiskali svoj prostor in tekmovali v glasnosti med regijami. Trening je potekal že ob našem prihodu, kvalifikacije pa smo si ogledali v celoti. Imeli smo tudi priložnost, za ogled okolice in stojnic z navijaškimi rekviziti. Večina učencev je imela s seboj denar, s katerim smo si kupili navijaške rekvizite (raglje, troblje, zastave, klobuke…) in spominke. Čeprav smo morali ob ogledu tekme stati, smo se zelo zabavali. Na kvalifikacijah je šlo našim orlom vse prej kot slabo. Ob koncu so Anže Lanišek (239 metrov), Timi Zajc (241.5 metrov) in Domen Prevc (233 metrov) zasedli 1., 2. in 3. mesto. Čestitamo!!!!!.

Ob koncu kvalifikacij smo si okoli 12:30 ure, ogledali še koncert Eve Boto, Nitka in Challe Salleta. Družbo sta nam delali maskoti Planice: čaplja Vita in kuža Pazi, ki je tudi plesal. Ob koncu koncerta so na oder povabili tudi naše skakalce, vključno s Petrom Prevcem, ki je že okreval po poškodbi. Na avtobus smo se ponovno vrnili ob trinajst trideseti uri. Na poti nazaj smo se enkrat ustavili. Dokončno smo se pred šolo zbrali ob 16:00, kar je eno uro hitreje kot smo pričakovali.

Maja Figek in Mija Kodrič, 7. b

GALERIJA

Dostopnost