Simbioza GIBA 2022

Napoved Simbioze GIBA 2022

Za zdravje in dobro počutje – GIBAjmo skupaj!

Spoštovani,

Simbioza Giba je nacionalni projekt ozaveščanja in spodbujanja k neposredno gibalno športnim aktivnostim vseh generacij in je vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja in medgeneracijskega sodelovanja, ki naslavlja dva pomembna področja: povečanje deleža telesno dejavnih posameznikov ter ustvarjanje okolij za spodbujanje telesne dejavnosti. Po dveh letih epidemije, ki je močno posegla tudi v možnosti organiziranje naše akcije, se letos končno nadejamo prave GIBA akcije – akcije, ki bo v brezplačni gibalni aktivnosti povezala vse generacije in pomagala ustvarjati nove, prijetne spomine. Nenazadnje – ravno zadnji dve leti sta nam dokazali kako pomembno je vse življenjske izzive in negotovosti pričakati v dobri psihofizični kondiciji.

 

Letos bo akcija potekala skozi celoten mesec maj, s poudarkom na tednu med 9. in 16. 5. 2022. Poleg povabila lokalnih koordinatorjem GIBE za organizacijo in izvedbo brezplačnih gibalnih aktivnosti, bomo tudi letos vsem sodelujočim ponudili tedenske namige, izzive in možnost sodelovanja v nagradnem natečaju. 

 

Akcija bo torej tudi letos potekala hibridno (za načine sodelovanja se odločite samostojno, lahko pa jih tudi kombinirate):

  • ozaveščevalno – v njej lahko sodelujete, kot smo bili navajeni zadnji dve leti, preko izvajanja GIBA nagradnih izzivov, namigov, natečajev … ki bodo na vaš e-naslov prihajali vsak teden (začnemo z zadnjo nedeljo v aprilu).
  • klasično – organizacija medgeneracijskih gibalnih dogodkov.

Pripravljene vsebine in vabila na dogodke bomo objavljali na spletni strani šole www.ospoljcane.si in www.mojaobcina.si.

Tudi če bomo narazen, se bomo gibali skupaj. Strnite svoje vtise, občutke in skupna doživetja v krajše zapise in jih pošljite na naslov vinko.zobec@ospoljcane.si. Priložite tudi kakšno fotografijo.

Veselimo se (ponovnega) GIBAnja z vami!

Koordinator Simbioza GIBA 2022 na Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane, Vinko Zobec

 

Dostopnost