Četrti GIBAlni paket

Smo ravno na polovici meseca maja, ki smo ga v Simbiozi namenili opozarjanju na pomen skrbi o našem duševnem in telesnem zdravju, ki je bilo med epidemijo na tak ali drugačen način načeto.

V novem tednu smo seveda za vas pripravili nove vsebine:

1. GIBAlni IZZIV

V tokratnem izzivu vas, po prijetnem plesu v katerem smo uživali pretekli teden, vabimo, da se srečamo v naravi! Odpravimo se na bližnji hrib ali kak drug sprehod, ki je morebiti za naše fizično stanje bolj primeren, a ob poti bodimo pozorni na vse kar raste in živi v naravi – naberimo si pisan šopek travniškega cvetja, ki ga je v teh tednih na pretek in z njim razveselimo sebe ali pa našo ljubo osebo. Kot je že v navadi vas vabimo, da nam pošljete dokaze opravljenega izziva (foto dokaz vašega sprehoda) na naš elektronski naslova vinko.zobec@gmail.com in simbiozagiba@simbioza.eu ter tako sodelujete v žrebu za krasno simbolično nagrado!

2. GIBAlni MIT ali RESNICA

Kako pomembno je ohranjati duševno zdravje med epidemijo in kako lahko to storimo sami, vam v preprostih nasvetih, kažemo v tokratnem MITu ali RESNICI. Nujno je namreč, da se zavedamo, da svoje (slabše) počutje lahko spremenimo in da se ne predamo malodušju – namesto tega lahko z malimi koraki aktivno izboljšamo svoje počutje!

 

 

 

 

 

3. GIBALNI NAVDIH

V tokratnem GIBA navdihu potujemo med tibetanske menihe, ki že tisočletja izvajajo svoje znamenite telovadne vaje pomlajevanja in dolgega življenja. Vabimo vas, da jih preizkusite, lahko jih delate kadarkoli v dnevu, najbolje pa je, da z njimi začnemo dan, na tešče ali pa si prej privoščimo vodo z limono. Kot vsako vajo, se tudi te vaje izvaja do bolečine.

 

4. SIMBIOZA GIBA 2021 NAGRADNI NATEČAJ

Skozi celoten mesec maj vas vabimo, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete tudi pri izvedbi Simbioza GIBA 2021 nagradnega natečaja, ki letos poteka na temo SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vaše prispevke pričakujemo na elektronski pošti: simbiozagiba@simbioza.eu in vinko.zobec@gmail.com.

V kolikor imate kakšno vprašanje ali bi nam želeli karkoli sporočiti, smo vam vedno na voljo na elektronskih naslovih simbiozagiba@simbioza.eusola@simbioza.eu in vinko.zobec@gmail.com.

 

 

Vabimo vas, da sledite našim objavam tudi na naši:

P.S.: Ne glede na to, da so razmere v državi še vedno resne, vas vabimo, da izkoristite sončno pomlad in se na varen način, ob upoštevanju minimalne razdalje vseeno poskusite medgeneracijsko gibati v naravi, bodisi z ljudmi iz svojega mehurčka ali z drugimi, seveda, ob upoštevanju vseh ostalih epidemioloških ukrepov in omejitev.

Lepo se imejte in ostanite zdravi,

koordinator Simbioza GIBA 2021 na Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane, Vinko Zobec

 

Dostopnost