02 829 5810        o-poljcane.mb@guest.arnes.si

2. srečanje v okviru projekta Medgeneracijsko branje

V torek, 25. 4. 2023, je bilo izvedeno drugo srečanje v okviru zgoraj omenjenega projekta.
Pogovarjali smo se o knjigi Vinka Möderndorferja KIT NA PLAŽI.

Učencem je bila knjiga všeč in se jim je zdela izredno dobro izhodišče za pogovor drugačnosti, o (ne)sprejemanju le-te, o težavah, s katerimi se družine in okolica srečujejo pri sprejemanju drugačnosti. Nekateri učenci so povedali, da jim je bilo všeč, da so si starši vzeli čas zanje in so tako med branjem ter pogovorom o prebranem skupaj preživeli prosti čas. 

Tudi starši so povedali, da je knjiga izredno dobro izhodišče za pogovor o drugačnosti, o (ne)sprejemanju le-te, o težavah, s katerimi se družine z otroki s posebnimi potrebami srečujejo. Povedali so tudi, da je knjiga izjemno dobro napisana, saj so ob nekaterih opisih dogodkov čutili, kot da so v sami v tisti situaciji. Starši so izpostavili, da so se ob branju začeli zavedati, da si premalokrat vzamejo čas za branje in premlevanje o prebranem z otroki. Zato si želijo, da bi se takšna oblika druženja še kdaj ponovila.

Vsak udeleženec je predstavil svoj pogled na knjigo, na glavne osebe in njihova ravnanja, na sporočilo knjige. Zaključili smo z razmišljanjem o tem, kaj si želimo sami in kakšni bi naj bili ljudje drug do drugega. Srečanje je potekalo v zelo sproščenem in prijetnem vzdušju.

Zapisala Polona Bornšek

Dostopnost