Get Adobe Flash player
Domov | Blogi | MarinaK's blog

Sestre trojčice, Tamara, Teja in Tina Belec, obiskujejo 6. b razred. Decembra so kar nekaj dni preživele na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije Soča. Tam so tudi nastala njihova razmišljanja z naslovom Moje sanje, ki so objavljena v koledarju za leto 2013 in so ga prav tako izdali na inštitutu Soča. Fotografije trojčic je za vseh 12 mesecev izdelal Arne Hodalič, znani slovenski fotograf, popotnik, novinar in jamar. Koledar si lahko ogledate v učilnici SLO 2:)

Ime mi je Tina, pišem se Belec in sem stara 11 let. Obiskujem 6. razred Osnovne šole Poljčane. Zelo rada obiskujem pevski zbor. V prostem času rada berem knjige in se igram družabne igre.

Po poklicu bi bila rada učiteljica in rada bi vodila pevski zbor. Zelo si želim imeti veliko prijateljev, s katerimi bi skupaj uživali in si pomagali uresničiti naša pričakovanja. Pravo prijateljstvo bi mi prineslo veliko uspeha, zadovoljstva in veselja v življenju.

 

To sem jaz, Tamara, ena od trojčic TTT Belec in hodim v 6. razred. Živim v Poljčanah z babico Sonjo, bratom Tomažem, s sestrami Tejo, Tino in Barbaro ter mamico Cvetko in atijem Robertom.

Obiskujem Osnovno šolo Poljčane, kjer rada obiskujem računalniški krožek. Če imam kaj prostega časa, pa rada igram družabne igre, igre z žogo in miselne igre. Rada tudi rišem. Najrajši od vsega pa se družim s prijatelji.

Pogosto si želim, da bi imela več prostega časa in da v šoli ne bi imeli toliko domačih nalog.

Velikokrat sanjam o tem, da bi bila slikarka in da bi imela svojo likovno razstavo. V svojih sanjah se vidim čisto na vrhu stopničk kot slikarka, torej uspešna in slavna.

Ko razmišljam o svojih sanjah, me skrbi, da moje želje niso realne. Bojim se, da bi se ljudje obračali za mano in se mi posmehovali. Skrbi me tudi odnos mojih vrstnikov, prijateljev, da se mi ne bi posmehovali.

Če bi se  mi  sanje le uresničile, bi mi to prineslo veselje, srečo. Kot slikarka bi s svojim risbami pomagala tudi drugim ljudem, ki so v stiski. Za njih bi zbirala različna sredstva. Želim si, da bi s svojim delom pripomogla k miru na svetu, da ne bi bilo vojn, prepirov, da ljudje ne bi pobijali živali.

Moje uresničene sanje bi osrečile mene in tako tudi tiste, ki bi bili z mano.

 

Sem Teja, pišem se Belec. Stara sem 12 let in hodim v 6. razred. Živim v Poljčanah z bratom Tomažem, s sestrami Barbaro, Tino, Tamaro, mamo Cvetko, očetom Robertom ter babico Sonjo. V šoli obiskujem krožek ročne spretnosti in računalniški krožek. V prostem času se igram s sosedo Kristino, Karolino – kličemo jo Katka. Rada berem, zelo rada pišem zgodbice. Veseli pa me pisanje knjig, moja vzornica je pisateljica Desa Muck. V svojih sanjah pogosto sanjam, da sem pisateljica.

Rada bi bila tudi pes, ker sem zelo navezana na psico Miro, ki jo ima moja druga babica Marica. Pes bi bila rada zato, ker je človekov najboljši prijatelj in za svojega gospodarja naredi vse. Pogosto si želim, da bi lahko večkrat šla k babici Marici. Želim si, da bi za rojstni dan dobila psa, nemškega ovčarja, in da bi bili vikendi posvečeni domačim živalim. 

Uresničene sanje bodo meni in drugim prinesle srečo in veselje do branja knjig in spodbujanju k učenju za življenje. Kajti če si srečen, lahko uživaš življenje. To si zapomnite za vse večne čase!