Get Adobe Flash player
Domov | Blogi | MarinaK's blog

Šolski novinarji. Le kdo je to? Me, seveda: Gaja Gajšek, Kristina Fermolšek, Anja Jančič, Klara Vrščaj, Sara Kodrič, Lara Flisar. Občasno se nam pridruži še kdo, ampak najbolj vztrajne, s podaljšanimi četrtki, dolgimi sobotami in delavnimi predbožičnimi večeri smo prav me.

In šolski časopis? Ja, spet se prebuja, spet ustvarjamo in bliskamo. In komu je namenjen? Prav vsem na Osnovni šoli Poljčane in v domačem kraju, članki v njem pa želijo biti pregledni, aktualni, v toku s časom. Šolski časopis je kot ogledalo: kar se dogaja, vidimo, o tem pripovedujemo, komentiramo, dodamo smešno in zabavno plat.

Nekaj mesecev tega šolskega leta je že za nami in uspelo nam je pripraviti te strani letošnjega prvega Bliska. Če vas zanima, kdo je bil uspešen na tekmovanjih, kaj se dogaja na šoli in v Poljčanah, kako se pripravi praznična sladica, kaj početi, ko zapadejo prve snežinke (sicer jih še ni, ampak trdno verjamemo, da v kratkem bodo), potem polistajte po našem časopisu.

Ker pa zelo pogrešamo vaše sodelovanje, vas vabimo, da postanete naši dopisniki. Se sprašujete, kako pisati, o čem, kdaj?  Enostavno: sedeš, poiščeš idejo, položiš prste na tipkovnico (opla, možno je tudi pisati na list papirja, seveda) in ustvarjaš. Pišeš o vsem, kar se ti dogaja. Od trenutka, ko odpreš oči, se začnejo odvijati dogodki. Včasih zanimivi, spet drugič malo čudni ali žalostni, ne pozabimo na smešne in razigrane. Kaj pa tisti zaljubljeni? Priznajte, izbira je velika. Pričakujemo čim več sporočil. Lahko nam jih prinese golob poštar, v Dravinjo vrzite steklenico s pismom ali ga skrivaj spustite v omarico ene od šolskih novinark. No, samo šalimo se. V resnici jih odložite v naš nabiralnik, ki se nahaja pri oglasni deski, na njem pa piše: BLISK. Lahko pa enostavno pošljete elektronsko pošto na naslov: korazija.marina@gmail.com

Celotno prvo številko si lahko preberete na povezavi, mogoče pa ste dobili natisnjen izvod in ga boste v miru listali med prazničnimi dnevi.

Vaše novinarke:

 Gaja, Kristina, Anja, Klara, Sara in Lara