Get Adobe Flash player
Domov | Blogi | MarinaK's blog

Ure angleščine. Včasih pokajo od zanimivosti, včasih se katera tudi vleče ali prehitro pobegne, najlepše pa so tiste, ko otroci res želijo pomagati, soustvarjati, pripovedovati, izdelovati, risati, za pomoč navdušiti svoje domače, prinesti potrebno tudi od doma in se pri vsem tem učiti in naučiti.

In o čem so se v 7. a januarja pogovarjali pri angleščini? O severnoameriških Indijancih. O njihovi zgodovini in življenju danes. Spoznali so zgodovinski časovni trak, plemena in območja, na katerih so živeli, znakovni jezik, hrano, tipije - tradicionalne indijanske šotore, orožje, lov in tudi ribolov, plemenske poglavarje, starodavne zgodbe in pesmi ter plese, oblačila, življenje v rezervatih, kodirani indijanski jezik, ki je reševal ameriške vojne ladje v 2. svetovni vojni ... Ob Milijonarju so učenci preverili, kaj so si zapomnili, z znakovnim jezikom zapisali kratko zgodbo, pripravili so mini razstavo, za katero so pridni starši pripeljali celo balo slame, doma pa šivali in kvačkali oblačila, spet drugi so izdelali tomahavk in orožje za ribolov, pripravili predstavitve ob računalniku, izdelovali origami tipije, eden izmed učencev je v les izžgal indijanske znake, spet drugi narisal bizona ... Pri vsem tem delu so utrdili sodelovanje in pomoč, prepoznavali so predsodke in se o njih pogovarjali, povezovali znanje, iskali podobnosti in razlike ... In seveda utrjevali rabo obeh preteklikov in širili besedišče.

Navdušeni sodelavci so bili vsi: Kristina, Sara, Mojca, Lina, Rok, Mojca, Saša, Urška, Erik, Timi, Urban, Tomaž, Tadej, Blaž, Tomi in Maj. Hvala vsem, res ste bili enkratni! Imate zamisel, kaj bi še lahko počeli v prihodnjih urah?