Get Adobe Flash player
Domov | Blogi | MarinaK's blog

V studiu RTV Maribor je v petek, 27. 1., potekalo snemanje videospota v sklopu natečaja za osnovne šole 'Uresničujmo, z energijo varčujmo!'. Natečaj je organiziral distribucijski operater električne energije SODO d.o.o., da bi se mladi zavedali pomena varčevanja z energijo. Zmagovalna videospota, ki sta prišla iz naše šole in Osnovne šole Puconci, sta bila osnova za nov posnetek v profesionalnem snemalnem studiu s pevko Neisho. Naš video posnetek izhaja iz šolske himne, besedilo pa je priredila in mu dodala varčevalno noto naša nekdanja učenka in soavtorica himne Špela Šurbek.

In kako so ta dan doživeli naši zvezdniki?

Timea Kodrič Mlakar: Člani novinarskega krožka, ki smo sodelovali pri snemanu videospota, smo komaj čakali na ta dan. Doživetje je bilo odlično. Izkušnja je bila fenomenalna in seveda bi jo ponovila. V studiu smo bili sproščeni in napetosti so izginile. A ko smo prišli, smo bili na trnih, saj nismo vedeli, kaj sledi in kako bo vse skupaj potekalo. Po nekaj minutah v prostorih RTV Maribor smo že začutili pravi ritem. Najprej smo posneli skupni del z Osnovno šolo Puconci. Bilo me je malo strah, a sem kmalu začela uživati. Kasneje smo posneli avdio del, pri čimer smo bili prav tako presenetljivo zelo sproščeni. Iz vsega posnetega gradiva bodo montažerji zvoka in slike naredili Energijski hit, seveda pa bo svoj del dodala tudi pevka Neisha.

Aneja Lončarič: In kdo je Neisha? Neža Buh, Neisha, je znana slovenska pevka zabavne glasbe, skladateljica in pianistka. Rojena je leta 1982 in že od otroštva živi z glabo. Izobraževala se je v Ljubljani na Srednji glasbeni šoli in Akademiji za glasbo, kjer je študirala klavir in kompozicijo. Že v času šolanja je prejela Aškerčevo nagrado in leta 2005 izdala svojo prvo avtorsko zgoščenko z naslovom Neisha. Njene najbolj znane pesmi so: Malu tu, malo tam, Pridejo časi, Slab dan, Tiste lepe dni in še mnoge druge. Zadnji odmevni hit pa je pesem Vrhovi. 

Vsi sodelujoči učenci našega projekta smo bili veseli zmage in nagrade, ki smo si jo priborili. Zelo sem se veselila snemanja in da spoznam Neisho. Ker sama rada pojem in je glasba pomemben del mojega življena, sem bila navdušena, da gremo v pravi snemalni studio in da doživim, kako poteka snermanje pesmi v živo, hkrati pa sem imela tremo in me je skrbelo, če bom svoj del dobro opravila. Kljub nastopom in dejstvu, da sem bila že trikrat gostja v oddajah RTV-ja, je trema vedno znova prisotna.
Delo je potekalo zelo sproščeno in vsi smo dobro odrezali. Zelo všeč mi je bila Neisha, ki je svojo delo opravljala zelo profesionalno in od nas zahtevala enako. Super je bilo sodelovati z njo in upam, da še kdaj dobim takšno priložnost. 

Žan Kešpert: Že vnaprej sem se veselil dogodka in si predstavljal, kako bo potekalo snemanje. Ampak studio je bil čisto drugačen od pričakovanj! Ni pa bilo drugače glede trdega dela. Po nekaj urah smo ga opravili, bilo je naporno, ampak se je splačalo.

Živa Kurež: S profesionalnimi slušalkami na ušesih smo posneli avdio del in ta del je bil najtežji. Veliko ponavljanja, ki je zahtevalo zbranost, popolno ujemanje besedila in  ritma. Del spota smo pred tem posneli tudi z učenci druge šole in potem video samo z nami. Zame je bila to nova izkušnja, ki mi bo dolgo ostala v spominu.

Astrid Orešič: Zjutraj me je kar skrbelo, kako bo vse skupaj potekalo. Prvič sem videla snemalni studio, vse ljudi, ki delajo v njem, vse naprave. Sodelovali smo tudi z Neisho, ki je prava profesionalka. Najprej je vodila ritem neka druga animatorka, a ker ni bil pravi, je vse skupaj vzela v roke Neisha. Stopila je pred našo skupino in nam pokazala, kaj pričakuje od nas. Seveda smo ji takoj sledili in z nami je bila zelo zadovoljna. In mi? Seveda smo srečni, ker nam je snemanje tako uspelo!

Zala Šlamberger: Na ta dan smo nestrpno čakali. Ko smo prišli, nas je najprej čakalo kosilo in potem snemanje z Osnovno šolo Puconci in naše snemanje. Ker je bilo v studiu vroče, smo bili zelo žejni in zato so nam priskrbeli vodo. Nekatere dele smo morali ponavljati, saj nismo takoj ujeli ritma. Sicer pa so nam povedali, da je bilo delo z nami prijetno in da smo se dobro odrezali. Pridobili smo novo izkusnjo, ki nam bo ostala v spominu in mogoče vplivala na koga, ko se bo odločal o svojem poklicu.

Kaja Korošec: Na snemanju je bilo zelo super, dogajanje je bilo prijetno, sproščeno in veselo. Dela je bilo veliko, snemanje videoposnetka pa je bilo zahtevnejše od snemanja zvočnega dela. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo s slušalkami na ušesih sproščeno in dobro posneli del besedila.