Get Adobe Flash player
Domov

 

Tretji dan smučarske šole na Kopah

17. januar 2018. Oblačno, sneženo in sivo jutro se je spremenilo v pravi smučarski dan z modrim nebom, gladkimi smučišči in veliko novega smučarskega znanja. Naši smučarski učitelji Miran, Ranko, Petra in Tilen se res spoznajo na svoje delo, mnogi napredujemo in se zavedamo, kako dobro je, da obvladaš vožnjo po smučišču. In danes smo na modri progi smučali vsi iz 1., 2. in 3. skupine. Videli pa smo tudi, kako pomembne so mreže ob robu smučišča, ki zaustavijo kakšen padec. K sreči ni prišlo do poškodbe, le smučke je bilo treba spet postaviti v pravo smer in pozabiti na strah ob padcu. Kajti pasti ob učenju smučanja ni nič hudega, le da ne pride do poškodbe.

Pred kosilom smo preverili, kako so bile ocenjene naše sobe. In med nami je že nekaj takih, ki imamo že dve odlični oceni za odlično pospravljene sobe! Tekmovanje najboljših se nadaljuje tudi na tem področju!

Čas po kosilu smo preživeli ob športnem kvizu, zmagovalci so dobili praktične nagrade in sedaj vemo vsi, kako se imenuje naše športno društvo (to je bilo namreč eno izmed vprašanj). Da pa popoldneva nismo preživeli samo v domu, smo priredili tudi igre na snegu. Katera skupina bo razporedila svoje člane po starosti brez pogovora? Kdo bo najboljši pri pravilnem usmerjanju svojega tekmovalca z zavezanimi očmi med ovirami? Kako čim prej na žlici prenesti krompir mimo učitelja nazaj do sotekmovalca? Kdo bo v dogovorjenem času zgradil najvišji kup snega? Bilo je za–bav–no! Ni nas uspelo niti zazebsti, čeprav je bilo zunaj -6 stopinj, le sošolcu so pošteno otrpnili prsti, ko je snel rokavice, da bi lažje tekmoval …

In sedaj poslušajte tole: popoldansko smučanje smo spremenili v nočno smuko! Smučali smo pod žarometi po na novo poravnani progi. Najuspešnejše skupina obvlada vzvratno drsenje po snegu, 4. skupina pa uspešno vijuga po progi Sedlo!