Get Adobe Flash player
Domov

Prvi dan smučarske šole na Kopah

15. januar 2018. Najpomembnejši januarski dan za vse nas iz 6. a in 6. b! Si predstavljate skoraj neprespano noč, ko smo najprej končali s pakiranjem in potem komaj zaspali? In zjutraj trkanje na vrata, alarm ali klic: 'Vstati bo treba …'

Zajtrka skoraj nismo mogli jesti! Velik in poln kovček zimskih oblačil, smuči, palice, čelada in ostale smučarske drobnarije. Pa igre za prosti čas, kapa, šal, pohodni čevlji … oh, polno vsega. Starši so nas pripeljali pred šolo, pločnik pred šolo je bil premajhen za vse mame, atije, kovčke in nas, šestošolce. Pred odhodom smo se še objeli, pozdravili, si pomahali v slovo in avtobus je že odpeljal s parkirišča.

Pot do Kop ni tako kratka, za marsikoga izmed nas popolnoma nova in še nikoli prevožena. Že pred Lukovim domom nas je pozdravilo sveže zasneženo in čisto zimsko Pohorje. Ob prihodu smo pomagali razložiti z avtobusa vse, kar smo pripeljali s sabo. Prijazni šofer nam je seveda pomagal, pa tudi vsi štirje naši učitelji. Pospravili smo smuči in smučarske čevlje, dobili ključe od sob in se namestili. Ampak lačni smo tudi že bili. Kosilo, če verjamete ali ne, točno takšno, kot ga imamo radi, smo pojedli z velikim apetitom.

In pred nami je bila že prva smučarska preizkušnja. Najbolj so jo pričakovali vsi tisti, ki so prvič stopili na smuči. In kako je to bilo? Priznajmo, kar zahtevno. Najprej obuvanje smučarskih čevljev, prvič v življenju si je treba nadeti smuči, se obdržati na njih in narediti prve korake … In vse drsi pa malo nas je bilo strah, ampak najtežje je za nami. Vsi, ki so že smučali, so se razdelili v tri skupine in začeli še izboljševati svojo smučarsko tehniko. Ampak danes smo bili na smučeh le dve uri. Pravzaprav čisto dovolj za začetek. V domu nas je čakala malica, sadje, čaj in jabolčno pecivo.

Danes smo med malico in večerjo lahko ostali v sobah in se pripravljali na predstavitev skupin v četrtek. Program bo pisan in zabaven … No, počakajmo do takrat, ko vam bomo o dogajanju podrobno poročali.

Po večerji pa nas je navdušil adrenalinski pohod na vrh Pungarta. Noč, osvetljena smučarska proga, ob kateri smo hodili, veter, ki je raznašal ivje s smrek, megle, ki so bežale čez nebo in odkrivale in zakrivale zvezde … Prelepo!

In sedaj utrujeni odhajamo spat. Prvi dan zimske šole na Kopah je za nami. Le kaj nas ob smučanju čaka jutri? Zanima tudi vas? Počakajte do jutri, ko vam bomo o vsem spet poročali mladi novinarji s Kop!