Get Adobe Flash player
Domov

Ponedeljek, 21. januarja 2013

 

Prvi dan šole v naravi za šestošolce. Deževen, na videz turoben in siv ponedeljek lahko postane prav poseben dan. Le zakaj? Če se na pot proti Pohorju odpravi toliko pričakujočih in veselih otrok s spremljevalkama Ido in Vikico ter učitelji Marino, Nejcem in Miranom, potem tudi moker sneg ni ovira, nič kaj prijaznega vremena pa nihče več ne opazi. Nastanjeni smo v družinskem hotelu Zarja, ki je prijeten in urejen. V prostorni in svetli jedilnici nas postrežejo z okusno hrano, vsi, ki skrbijo za nas, pa so nasmejani, ustrežljivi in prijazni.

 

Animator Miro in razrednika so nam pripravili program dejavnosti, ki nas čakajo. Že danes smo se seveda razdelili v skupine. Saj veste, nekateri so smučali že prej, mnogi začenjajo prve smučarske korake prav te dni. Imamo 4 smučarske učitelje, prav toliko je skupin. Prvič smo se na smučišče odpravili takoj po kosilu, ki smo ga imeli že ob 11. 30. In potem se je začelo. Najboljše se je seveda spustiti po belih strminah, pa je čisto vseeno, če plužiš lepo počasi ali pa se spustiš malo hitreje. Najpomembnejše je, da si na snegu! In da obvladaš smuči - nekateri malo bolj, ostali malo manj, ampak razlike bodo proti koncu tedna vedno manjše. Na snegu so uživali tudi naši sončki, Teja, Tina in Tamara. Prav so jim prišle sanke in bob, za nekaj voženj pa tudi smuči učiteljice Marine. Seveda skupaj z njo:) .

 

In čas na smučišču beži prehitro. Dokler imaš smučke pod nogami, sploh ne čutiš, da si utrujen, žejen, lačen ... Šele ko smo čakali na avtobus, so se začele prebujati želje po počitku, hrani, pijači. In takoj po prihodu nazaj v hotel nas je čakala malica in popili smo veliiiko tekočine. Prostega časa je bilo čisto dovoj za počitek, klic domov ali kratek obisk pri sosedih. Miha je prvič zaigral nekaj domačih, nekateri so pisali dnevnik ali pripravljali sobe za torkovo ocenjevanje. Potem so bili telefoni spet varno pospravljeni pri razrednikih (zadnji dan na avtobusu pa smo ugotovili, da nekateri pač ne razumejo pravil:( ). Na nočni pohod smo se odpravili ob 17.30. Tema, iz doline se počasi dviga megla, oblačno nebo brez zvezd. Rahlo rosi ... Boste rekli, da je vse to prava grozljivka! Pa ni. Nam je bilo super. Veselo smo klepetali, nekateri celo peli (najbolj Tjaša in Tina B.), zvedeli smo, da se hribu, na katerem je naš hotel, reče Sedovnik, naselju pa Frajhajm. Zares lačni smo se odpravili k večerji.

 

Po večerji nam je gospa Nataša pripravila zanimivo predavanje o astronomiji. Pokazala nam je tudi mnogo zanimivih fotografij. Občudovali smo jate galaksij, planete, komete, meteorje ... Zvedeli smo, npr., da je delec, ki povzroči zvezdni utrinek, velik komaj toliko kot zrno soli.

 

In kaj je sledilo? Nekaj minut druženja, priprava na počitek, veliko smeha in dobre volje ... Potem smo utrujeni popadali v postelje (nekateri pač spet ne) in že sanjamo nova smučarska doživetja!