Get Adobe Flash player
Domov

Peti dan smučarske šole na Kopah

19. januar 2018. Pogledaš skozi okno: sneg. Pomisliš, kaj te čaka: tekmovanje v veleslalomu. In ugotoviš: naša šola smučanja se končuje. Tako se je začelo današnje jutro.

Nismo pa vam še povedali, kdo vse se je te šole smučanja udeležil. Tukaj je seznam: 

6. a

6. b

Nik Berdnik

Žan Bohak

Luka Flisar

Lana Dacinger

Žiga Hrup

Nik Drame

Ana Kenda

Neva Golob

Nick Kolar

Klara Kavka

Katarina Kores

Lara Kidrič

Lukas Kores

Rok Klančnik Sobotič

Timotej Korošec Dobnik

Urban Kodrič

Žan Kos

Pia Kranjc

Nika Laznik

Vid Krenker

Nuša Majer

Gal Malec Ambrož

Lorita Martinaj

Ajdin Perenda

Patrick Pek

Maša Pirš

Zala Petelinšek

Eva Požlep

Žak Pivec

Zala Purg

Aljaž Skledar

Tine Rupnik

Ines Romanca Spolenak

Jernej Skledar

Nela Turin

Val Šajt

Mike Vrbek

Nela Velnar

Vid Zidar

Maks Vodušek

Lana Žaucer

Marcel Zrimšek

Naši učitelji pa so bili: Tanja Juhart, Marina Koražija, Ranko Leskovar, Miran Voglar ter učitelja smučanja Petra Hriberšek in Tilen Štraser.

Na progi Sedlo je bila že ob devetih pripravljena tekmovalna proga. Točno ob 13.30 smo bili vsi zgoraj našteti poljčanski šestošolci pripravlejni na start. Štarter nas je spuščal po progi v dogovoru z merilcem časa na cilju, rezultate je zapisoval učitelj Ranko, učitelj Miran pa nas je fotografirala na startni črti. Vsi smo tekmovali prvič in potrudili smo se, da smo progo prevozili kot Ilka Štuhec: nekateri mirno in uspešno, drugi so pritiskali, tretji smučali na glavo. 

Rezultati tekmovanja

Mesto

Dekleta

Fantje

1.

Nuša Majer

Tine Rupnik

2.

Ana Kenda

Nick Kolar

3.

Nela Turin

Gal Malec Ambrož

Po tekmi je sledilo še nekaj spustov, slovo od smučarskih učiteljev in že je pripeljal avtobus, ki nas je popeljal domov. Smuči in palice smo tokrat pospravili na avtobus, še prej pojedli spet odlično kosilo. Slovesu od prijaznega osebja je sledilo še slovo od Lukovega doma, pohorske beline in zimske šole v naravi. Sicer smo še malo počakali, da so nam splužili cesto in se potem varno odpeljali proti domu.

Pred šolo so nas čakali starši. Objemi, pozdravi, veselje ob vrnitvi domov. In žalost, ker je vse skupaj tako hitro minilo. Mnogi med nami bodo zagotovo smučali skupaj s starši še mnogokrat, nekateri pa si želimo, da bi se še kdaj lahko spustili po smučišču, čeprav je potrebnega precej denarja za opremo, prevoz, smučarsko karto.  Naučili pa smo se osnov in tako kot nikoli ne pozabiš plavati, pravijo, znaš smučati, ko se enkrat tega naučiš. In še to: vseh pet dni smo zdržali brez telefonov … Mogoče bi bilo naslednjič dobro vzeti v šolo v naravi kašno budilko ali ročno uro!

In sedaj? Kaj naj rečemo na koncu. Smučati smo se naučili vsi. Kot smo že napisali prvi dan, smo se potrudili in se znali ustrezno vesti ter upoštevati želje staršev in učiteljev, da bi bili pridni, ne preglasni, da bi si pomagali, se poslušali, da bi bili strpni in prijazni drug do drugega. Razredničarki sta nas pohvalili in nam povedali, da smo se vedli odgovorno. Veliko smo se naučili, znali smo se znajti v novem okolju in znali smo upoštevati pravila in besede naših učiteljev.