Get Adobe Flash player
Domov

Četrtek, 24. 1. 2013

 

Prebujanje je bilo teeežko. Še bi spali. Še bi ostali v toplih posteljah. Pa ne gre. Ampak takoj ko pogledaš skozi okno, se popolnoma zaveš, kje si in kaj te čaka. Najprej seveda zajtrk in vse ostale jutranje dejavnosti, potem pa odhod na smučišče. In danes smo zares samo smučali. Na smučiščih smo (z malico vmes, seveda) ostali do pol štirih popoldne. Ves čas je snežilo, snežni topovi so brneli in pršili sneg. Zjutraj je bilo ob hotelu na Arehu že precej avtobusov in avtomobilov in na smučiščih je bilo živahno. Najprej spet obvezno razgibavanje, potem pa prvi spusti. Kot smo obljubili v ponedeljek, tako tudi je. Vedno bolje nam gre. Dobro se znajdemo na sidrih, krogcih in sedežnici. Naši smučarski učitelji nas pohvalijo ali ponovno razložijo, če nam kaj ne gre. Ko se vzpenjamo nazaj proti vrhu, v mislih premlevamo, kaj smo naredili narobe in bi bilo treba popraviti ali pa smo ponosni na sami sebe, ker nam gre dobro.

 

Pri hotelu nas po smučanju spet čaka avtobus, v hotelu pa, mmm, slastno kosilo. Tudi Tina, Teja in Tamara so s spremljevalkama doživele lep dan. Potem se najemo in naravnost v sobe. Pripraviti namreč moramo večerni program. Učiteljica Marina in učitelj Nejc hodita od sobe do sobe in nam pomagati s kakšno idejo. Vsak izmed nas mora sodelovati. To pa ni prav nič težko, saj lahko pojemo, plešemo, pripovedujemo ... Vsak izmed nas pa tako in tako skriva v sebi skrite darove, le prebuditi jih je treba. Čas beži. Razmisliti moramo tudi o kostumih:) in rekvizitih. Nekateri imajo že generalko, ostali so sredi priprav. Vmes je še popoldanska malica in potem gre že zelo zares. Ampak najprej smo odšli poslušat še pripoved o Pohorju. G. Franček nas je ob diapozitivih popeljal po Pohorju, od vzhoda do zahoda in nazaj. Pogorje je pretežno poraščeno z iglastimi gozdovi. Sega od Dravograda na zahodu in Maribora na vzhodu, na severu ob vznožju teče Drava, na jugu pa meji na Dravsko-Ptujsko polje.

 

Sledila je večerja. In prišel je tisti težko pričakovani trenutek: začela se je naša večerna predstava. Najprej so Nika, Tjaša, Klara in Tina ter Danijela pripravile pižama party. Prišle so zares oblečene v pižame, se šle resnico ali izziv in celo plesale so. Blaž, Tilen, Mavricio, Andraž in Amadej so nam pokazali, kako je treba zabavati poslušalce, da se jim nasmejijo iz srca, Gal in Tadej iz sobe št. 12 pa sta nam zastavljala zapletena in smešna vprašanja, hotela sta nas tudi spraviti na vislice. Gašper, Tomaž, Vasja in Vito ter Davor so se prelevili v smrkce (Pardon, Vito je bil Azrael, Gašper pa Gargamel). In potem je bil na vrsti izbor top modela Pohorje 2013. Gaja in Anja sta pripeljali na modno pisto najboljše manekenke in finalistke letošnjega top modela. Tudi Modrijani so nam igrali in peli (pravzaprav so bili zaradi intenzivnih vaj skoraj brez glasu), in to so bili Miha, Aljaž in Aljaž ter Tilen. Tamara, Tina in Teja znajo zapeti kot slavčki na veji (opla, na Pohorju), razrednika Nejca pa so spravile v smeh do solz Ana Ž., Nika J., Nina H., Valentina in Tisa. Ana B., Lara S., Klara K., Lara F., Kristina in Hanna Maria pa niso mogle pozabiti sankanja in Jaka je prišel za nami tudi v hotel Zarja.

 

Proti koncu predstavitve sob se nam je pridružil animator Miro in poskrbel za žrebanje startnih številk za petkovo tekmo 6. a in 6. b na pohorskih strminah. V soboto bo Pohorska lisica (gremo, Tina), mi bomo pa med rdečimi in modrimi vrati lovili svoj najboljši rezultat. Sledila je zabava. Po mnogih prizadevanjih še vedno nismo imeli ustreznega kabla za prenos zvoka od računalnika ali telefona do zvočnikov. Pa nam je prav prišla zgoščenka s slovensko glasbo in ples se je lahko začel. Učitelja sta dežurala povsod, mimogrede pa sta bila prva v vrsti za vlakec in kavbojsko polko. Zadnji večer v Zarji se je tako končal. V nekaj minutah smo bili v posteljah in že smo spali. Zunaj pa so tiho padale snežinke …