Get Adobe Flash player
Domov

Drugi dan smučarske šole na Kopah

16. januar 2018. Kope tukaj! Javljanje št. 2! Najprej vprašanje: menite, da smo snoči takoj zaspali? Odgovor poznete vsi: nismo! Tooooliko stvari se je bilo treba pogovoriti, pa trkati na sosednja vrata, malo gledati televizijo, nekateri smo brali, razmišljali o dnevu, ki je bil za nami, ali počeli še kaj bolj nagajivega. Po 10. uri se je zaslišalo tiho trkanje na vrata, bili sta učiteljici in njune besede: 'Čas je za spanje …'

Ponoči smo nekateri slišali, kako je zunaj močno pihal veter, nekje je prepih zapiral vrata, nekateri so že ob štirih zjutraj mislili, da je treba na smučanje, drugi so se težko zbudili ob sedmih … Ampak naspali smo se vsi!

Danes nas je pričakala megla, ves dan rahlo piha pravi zimski veter, kar mrzlo je in ogreli smo se šele na smučišču. Smučamo v štirih skupinah, nekateri so iz 4. prestopili že v 3. skupino ali celo iz 3. v 2! Nekatere smučanje zelo utruja in bolijo jih predvsem noge. Če je zelo hudo, lahko predčasno zapustijo smučišče in gredo počivat v svojo sobo. Tudi v času popoldanskega smučanja smo bili v oblakih, dobesedno. Medtem ko je v dolini sijalo sonce, so se Kope skrivale v nizki oblačnosti.

Pa dosti o vremenu. Ko smo se vrnili s smučanja drugič, ko smo pomalicali in odigrali turnir družabnih iger, smo odšli poslušat predavanje policista za večjo varnost na smučišču. Zvedeli ali ponovili smo nekaj pravil dobrega obnašanja na smučišču: vedno prilagodimo hitrost in način smučanja svojim izkušnjam, telesni pripravljenosti, snežni podlagi, gneči na smučišču … Na nas otroke morajo biti odrasli posebej pozorni. Kdor ne smuča, naj za hojo uporablja le rob smučišča. Zaščitna smučarska čelada je obvezna za nas otroke, mlajše od 14 let, uporaba pa je priporočljiva tudi za odrasle. Pazimo na svojo smučarsko opremo in je ne odlagamo tako, da bi ostala brez nadzora. In kar je bilo najboljše, je bil ogled kratkega dokumentarnega filma o reševanju v gorah s helikopterjem.

Ampak večera še vedno ni bilo konec. Sledil je bingo in super zabavno prečrtovanje izžrebanih številk. Mnogi med nami binga še nikoli niso igrali, vsi pa smo si silno želeli imeti vsaj eno polno vrsto. In tudi bingo smo dočakali, pa ne samo enega!

Da pa je bil večer še bolj zabaven, je poskrbela ključavnica na sobi št. 210, ki se ni hotela več odkleniti, pa zobna miška, ki je odnesla zobek, posteljne letve, ki se niso dale popraviti …

In ta večer je bilo kar nekaj klicev domov, pogrešale so se mamice, atiji, pa bratci in sestre, tudi kakšna babica in dedek in celo muca …

Učitelji so nam povedali, da se tretji dan ob domotožju pojavi še kakšna težava z razbolelimi mišicami na nogah, predvsem pa veliko ponosa zaradi novega smučarskega znanja. Jutri gre prvič na krogce 4. skupina, 3. je to znanje že osvojila, da ne govorimo o 2. in 1. skupini, ki že spretno obvladujeta  smučišče na Pungartu.

Ste kaj radovedni, kako bo potekal jutrišnji dan? Seveda! Ne pozabite poiskati novic s Kop na šolski spletni strani!