Get Adobe Flash player
Domov

Datum: 14. 5. 2020

 

Spoštovani starši učencev 1. VIO

 

Pred nami je ponovno odpiranje šole za učence od  1. do 3. razreda. Seznanjam vas z osnovnimi organizacijskimi značilnostmi in postopki.


Splošno:

  • V šolo pridejo samo zdravi učenci.
  • V šolo vstopajo le zaposleni in učenci.
  • Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo ste nekateri starši že posredovali razrednikom. Ker je izjava vezana na datum 18. 5. 2020, vas prosim, da razrednikom pošljete drugo izjavo z datumom 18. 5. 2020 v nedeljo ali ponedeljek zjutraj. Če imate izjavo natisnjeno, jo naj  vaš otrok ob prihodu v šolo izroči učitelju. Tudi v ponedeljek zjutraj boste lahko pred vhodom v šolo dobili, izpolnili in podpisali izjavo. Dobro je, če imate svoje pisalo.

 1.   Prihod učencev v šolo


Učenci 1. razreda vstopajo v šolo skozi vhod za 1. razred (iz igrišča). Na istem vhodu oddate tudi učence 2. in 3. razreda, ki ste jih prijavili v jutranje varstvo  do 6.30.  Ob 6.30 bomo odprli glavni vhod v šolo. Na tem vhodu vstopajo v šolo samo učenci 2. in 3. razreda. Na obeh vhodih v šolo bo učence sprejemala učiteljica. Starši v šolo ne vstopate. Ker bo še posebej na glavnem vhodu, v določenem času več staršev in učencev, vas prosimo, da zagotavljate razdaljo 1,5 do 2m. Prav tako vas prosimo za potrpežljivost, saj je takšna situacija za vse nova. Znotraj šole bodo učence v učilnice usmerjali dežurni učitelji.

 

2.   Skupine učencev, razredniki prehajajo med skupinami, kaj naj imajo učenci s seboj


Učenci so razdeljeni v skupine do 15 učencev. Vsaka skupina je v svoji učilnici. Šolsko življenje bo potekalo tako, da se skupine med seboj ne mešajo. Učitelji bodo v učilnicah od 7.30 dalje. Pouk se bo zaključil do 12.30 ure. Razredniki bodo vsak dan prisotni del časa v vseh skupinah, tako, da bodo njihovi učenci imeli dnevno stik s svojim učiteljem. Učenci naj prinesejo v šolo le tisto, kar vam bodo v posebnem sporočilu navedli njihovi razredniki in nič drugega. V šoli bodo učenci obuti.

 

 3.   Šolska prehrana


Učenci 1. razreda bodo odšli na zajtrk ob 7.45, ostali učenci ob 8.00. Vsi učenci bodo malicali v učilnicah ob 10.00. Kosilo pa bo potekalo v dveh skupinah: od 12.30 do 12.50 in od 13.10 do 13.30.

Razredniki vam bodo sporočili, kdaj lahko počakate svojega otroka pred vhodom v šolo, če gre domov takoj po kosilu. Čas odhoda iz šole je odvisen od tega v katerem času gre učenec na kosilo.

 

 4.   Odhajanje učencev domov (šolski prevozi, učenec nima/ima kosilo v šoli)


Za odhode učencev na prevoze bo poskrbljeno.  Učenci  1. razreda odhajajo domov na vhodu z  igrišča, učenci 2. in 3. razreda pa na glavnem  vhodu. Ker je šola zaklenjena, morate otroka počakati nekaj minut prej, predenj zaključi s šolskimi dejavnostmi:

  • če otrok v šoli nima kosila, zaključi ob 12.30,
  • če ima kosilo v 1. skupini zaključi ob 13.00,
  • če ima kosilo v 2. skupini zaključi ob 13.30.
 

 5.   Odhajanje učencev iz podaljšanega bivanja


 O času odhoda učencev iz podaljšanega bivanja ste nas že obvestili. Po otroka morate priti ob  uri, ki ste jo zapisali v anketi, saj bodo učiteljice učence glede na uro otrokovega odhoda, usmerile iz razreda. Učenci 2. in 3. razreda  vas bodo čakali v vetrolovu na glavnem izhodu iz šole.  Ko pridete po prvošolca, potrkajte na okno učilnice.

Vsako spremembo odhoda otroka iz podaljšanega bivanja morate pravočasno javiti razredniku vašega otroka.

 

6.   Če otrok zboli (doma, v šoli)


Če vaš otrok zboli, naj ostane doma. Če bomo v šoli opazili pri učencu povišano temperaturo,  znake akutne okužbe dihal in/ali druge bolezenske znake, vas bomo poklicali po telefonu, da pridete ponj.  Ko pridete k šoli, pokličete na isto telefonsko številko, s katere smo vas poklicali. Učenca bomo pripeljali do  izhoda iz šole. Otrok vas bo počakal v izolaciji, z njim bo eden od zaposlenih na šoli. Vi se boste po telefonu posvetovali z otrokovim izbranim zdravnikom. Če bi bila potrjena okužba s Covid- 19, morate o tem obvestiti ravnateljico na telefon 041 432 624. V tem primeru bo NIJZ izvedel epidemiološko preiskavo.

 

 7.   Sodelovanje med šolo in starši


Ponedeljek bo drugačen dan, za vas, nas, predvsem pa za naše učence. Poskušajmo ga izpeljati čim bolj sproščeno in potrpežljivo. Ko se bodo prihodi in odhodi učencev nekajkrat ponovili, bo vse lažje.

 

Prvi teden pouka se bodo učitelji predvsem posvetili temu, da učencem pomagajo razumeti, zakaj je v šoli »vse drugače«: manjše skupine, druženja ali skupne igre ni, učitelj ima masko, stalno umivanje rok, točno določena mesta v učilnicah, v jedilnici, oznake na tleh, uporaba določenega stranišča, starši ne vstopajo v šolo …

 

Prosimo vas, da se o tem tudi vi pogovorite z učenci. V šoli smo dolžni varovati zdravje vseh učencev in zaposlenih, zato smo se organizirali tako, da v največji možni meri sledimo priporočilom MIZŠ, NIJZ in ZRSŠ.

 

Verjamemo, da bomo z dobro organizacijo in upoštevanjem ukrepov najbolj prispevali k temu, da se zajezitveni ukrepi še hitreje sproščajo in da bomo lahko delo v šoli čim prej vrnili v običajni ritem.

 

Že v naprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje.

 

Želimo vam zdravja in dobre volje.

 

 

 

mag. Francka Mravlje, ravnateljica