Get Adobe Flash player
Domov

 OBVESTILO!

 

Obveščamo Vas, da se Šolska zobna ambulanta  ponovno odpira 18.5.2020.

 

Zaradi trenutne situacije, glede na epidemijo COVID 19, so pogoji dela ambulante zelo spremenjeni, zato Vas prosimo, da si  jih natančno preberete:

 

1. Do nadaljnjega ŠZA Poljčane deluje v spec.pedontološki ambulanti v ZD Sl.Bistrica.

2. Odpadejo vsi termini, ki smo jih določili pred epidemijo. O nadomestnih terminih vas bomo naknadno obvestili. Nenaročenih pacientov zaradi zahtev glede preprečevanja okužb ne smemo sprejemati, niti  nujnih primerov!

3. Starši otroka pred obravnavo MORATE poklicati na št. 02/8432-777, kjer boste dobili navodila in termin pri zobozdravniku.

Zaradi načina dela bomo v ordinacijskem času težje sprejemali vaše klice. Potrudili se bomo, da vas bomo kontaktirali nazaj!

Sprejemamo samo zdrave paciente. Pacienti z bolezenskimi znaki (kašelj, prehlad, vročina), morajo še vedno poiskati prvo pomoč na vstopni točki Maribor, Ulica Kneza Koclja 10. (tel: 02/235 66 07).

4. Število pacientov, ki jih bomo lahko dnevno obdelali, se bo zmanjšalo tudi za polovico. Zaradi tega se bodo čakalne dobe zelo povečale. Ker smo zavezani strokovnim smernicam dela med epidemijo vas vljudno  prosimo za razumevanje, strpnost in strogo upoštevanje navodil, saj si vsi želimo, da bi se stanje čim prej normaliziralo.

 5. Pri svojem delu moramo uporabljati vsa zaščitna sredstva (plašč, kapa, vizir, maska), zato pripravite otroka-kolikor je to možno na naš novi izgled. To še zlasti velja za otroke, ki jih je strah.

6. Če bo strokovno možno, bo večino dela potekalo brez uporabe vrtalnih instrumentov, ki razširjajo aerosol po prostoru. Zato je še bolj kot kadarkoli potrebna dobra ustna higiena in nadzor pri prehrani.

7. Zaradi tega, ker v čakalnici ne bo smel biti več kot 1 pacient z 1 spremljevalcem, se morate še bolj natančno držati naročilnih terminov.

8. Ustaljena praksa postopnega privajanja otroka na zobozdravstveni poseg trenutno ne bo možna, zato to upoštevajte pri tem, ko naročate otroka…

 Vuković Peter, dr.dent.med.spec.