Get Adobe Flash player
Domov

Datum: 28. 2. 2020

 

 

Spoštovani starši,

 

pred začetkom pouka v novem polletju vam posredujemo  informacije o preventivnih ukrepih v zvezi z omejevanjem širjenja novega koronavirusa 2019-nCoV.

Ministrstvo za šolstvo in šport  (MIZŠ) in  Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) vrtcem in šolam  svetujeta, da sledimo njihovim navodilom. Ta se nanašajo  na  redno zračenje prostorov, skrb za higieno kašlja in kihanja, dosledno in temeljito umivanje rok.

V šoli smo  po napotkih  MIZŠ pripravili Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v  vzgojno izobraževalnih zavodih  ob pojavu in širjenju korona virusa v Sloveniji.

Vsi zaposleni v šoli bomo izvajali vse preventivne ukrepe, ki jih je predlagal NJIZ in  se nahajajo na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

V nadaljevanju bomo spremljali situacijo in se ravnali po priporočilih in navodilih NIJZ, Ministrstva in drugih pristojnih inštitucij.

V situaciji, v kateri smo, moramo biti odgovorni do vseh otrok in zaposlenih in mednje ne smemo širiti viroz in drugih nalezljivih bolezni. Če imamo znake virusnih ali drugih nalezljivih obolenj, je prav, da ostanemo doma in pri tem upoštevamo navodila NIJZ. Najdete jih na povezavi: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Posebej prosimo starše, ki ste se morebiti v zadnjem času, to je v času počitnic, zadrževali na območjih, kjer je več primerov okužb, npr. Italija in ostale države, kamor je potovanje zaradi pojava korona virusa odsvetovano, da ste posebej pozorni na svoje zdravje in zdravje otrok.

V kolikor ste negotovi, kako ravnati, se posvetujte s svojim ali otrokovim zdravnikom, lahko pa pokličete tudi na posebno številko na NIJZ 031 646 617, in to med 9. in 17. uro.

V ponedeljek, 2. 3. 2020,  bomo vse učence v šoli seznanili s pravilno higieno kašljanja in umivanja rok. Prosimo vas, da se o tem tudi vi pogovorite z otroki. Prilagamo osnovna navodila, ki vam bodo v pomoč pri pogovoru z otrokom.

Verjamemo, da nam bo s skupnimi prizadevanji uspelo ohraniti zdravje vseh otrok  in zaposlenih.

 

mag. Francka Mravlje, ravnateljica

 

Priloga: Simptomi, nasveti za umivanje rok, pravilna higiena kašlja, kako ravnamo ob kašljanju in kihanju.