Get Adobe Flash player
Domov

Spoštovani nadarjeni učenci!

 

Tudi v času jesenskih počitnic, od 26. do 29. oktobra 2019, pripravljamo tri tematske vsebine.

Tabori so odlična priložnost, da mladi preživijo počitnice na drugačen način. Poleg vsebine tabora, bo poskrbljeno tudi za obilo počitniške zabave (kopanje, ogledi, sprehodi, zabavna druženja in še veliko več). Taborov se lahko udeležijo tudi učenci, ki niso prepoznani kot nadarjeni učeni, a ne morejo uveljavljati subvencije.

 

Prijavnice in ostale informacije najdete na naši spletni strani. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

 

KRATKI OPISI TABOROV:

 

      KREATIVNA USTVARJALNOST – KREATIVNI JAZ, MI, TI je namenjen učencem od 7. do 9. razreda. Tokrat želimo v ospredje postaviti kreativnost najstnikov. Ob skupnem sobivanju in socialnih igrah bodo spoznali nove prijatelje ter ob tem ustvarjali in tako izražali svojo lastno kreativnost. Prelevili se bodo v režiserja oz novinarja ter pri pripravi novega izdelka uporabili vso svojo domišljijo in kreativnost. Ker bodo, kot vedno, izredno učinkoviti bodo izdali novo številko časopisa ODBIT(O). Združujemo vsebine kreativno pisanje, novinarstvo, samopodoba. Tabor je namenjen tistim, ki si želijo veliko zabave, druženja, ustvarjanja in nepozabnih doživetij. Možnost subvencioniranja in organiziran prevoz.

 

      TABOR LOGIKE ZA MLAJŠE- je namenjen učencem od 5. do 7. razreda, ki so jim ljubše logične uganke, matematični izzivi in skrivnostne naloge na prostem. Udeleženci bodo spoznali, kako zanimivo se je logično premikati ob obali ali pa da je sudoku prijetneje reševati na ploščicah kot na papirju. Možnost subvencioniranja in organiziran prevoz.

 

      si GLASBENI TIP – potem je zate tabor SKUPAJ NA 440 Hz – glasbeni tabor, ki ga pripravlja KUD Coda v sodelovanju z ZPM Maribor. Vabljeni vsi mladi, stari med 12 in 16 let, ki imajo osnovno glasbeno predznanje in so vsaj dve leti glasbeno aktivni, saj je cilj izvedbe programa skupaj ustvariti avtorsko pesem. Zato bo mladim glasbenim ustvarjalcem ponujen pester program. Spoznali bodo različne glasbene zvrsti, naučili se bodo, kako prek improviziranja, skladanja aranžiranja in priprave besedila nastane avtorska pesem. Prijave zbira KUD Coda.

 

Seveda gre za ločene tabore, udeleženec lahko izbere eno vsebino. Obvestilo in prijavnico lahko najdete tukaj: obvestilo o taboru in prijavnico.

 

Dnevi na taborih bodo kreativni in ustvarjalni, seveda bo v ospredju tema izbranega tabora. Dodatno pa bomo dneve popestrili z različnimi aktivnostmi na prostem (morje, sprehodi, izleti). Več pa na spletni strani ZPM Maribor. Zagotovljen je tudi prevoz (vstopne postaje bodo znane po prijavah, sicer pa v vseh večjih mestih ob avtocesti Maribor - Koper). Vsi, ki ste taborov za nadarjene v naši organizaciji že udeležili, potrdil o nadarjenosti ne rabite prilagati.

 

Za vse informacije smo vam in staršem na voljo na ZPM Maribor na tel. št. 02 229-69-15 (Urša Žiger) ali po e-mailu: ursa@zpm-mb.si. Prijavnice in ostale informacije najdete na naši spletni strani. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest. V kolikor potrebujete prijavnice ali obvestila o taborih, nam to prosim sporočite in poslali vam jih bomo.

 

S prijaznimi pozdravi,

Urša Žiger

 

Koordinatorica Omogočimo sanje!

Zveza prijateljev mladine Maribor

Razlagova ulica 16, 2000 Maribor
Tel.: 02/2296915, Fax: 02/2296920

www.zpm-mb.si
ursa@zpm-mb.si