Get Adobe Flash player
Domov

Pozdravljeni prijatelji mladine!

 

Za nami so poletni meseci, ki smo jih preživeli ustvarjalno in zabavno, v družbi s prijatelji. In tako nadaljujemo tudi v septembru:

 

•    Redne popoldanske USTVARJALNE DELAVNICE ZPM Maribor ponovno odpirajo vrata. Otroci in mladi lahko v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor ustvarjajo vsak delovni dan, med 15. in 19. uro.

 

•    Nagradni ustvarjalni natečaj – RAZISKOVALEC – VARUH JEZIKA, v okviru Evropske noči raziskovalcev pripravljamo nagradni natečaj. Natečaj je namenjen vsem otrokom v vrtcih in učencem osnovnih ter srednjih šol v Sloveniji. Mlade vabimo h kreativnemu razmišljanju o poklicu raziskovalca in varovanju materinega jezika. Podrobneje o natečaju, rokih za oddajo in nagradah pa tukaj.

 

•    FAMILYLABOV STARŠEVSKI VEČER – AVTONOMNI OTROCI
Nadaljujemo s FAMILYLABOVIMI STARŠEVSKIMI VEČERI v okviru vsebin namenjenim staršem v programu Večgeneracijskega centra Štajerska. Tokratni starševski večer nosi naslov AVTONOMNI OTROCI in bo v torek, 10. septembra 2019, ob 17.30 uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si. Več pa tukaj.

 

•    17. BRALNI MARATON - Bralni maraton bo sedemnajstič, 17. 9. 2019  na Rotovškem trgu,  zapored obeležil začetek branja za Prežihovo bralno značko. Mlade ustvarjalce vabimo, da skozi lastno poezijo ali poezijo drugih avtorjev izrazijo svoje misli, želje in pričakovanja, tokrat na temo “Pojdimo v svet branja in poezije”. Podrobneje pa tukaj.

 

•    V septembru napovedujemo še CUNJAMI – izmenjevalnico oblačil za mlade, ki bo torek, 24. septembra 2019, v Domu ustvarjalnosti mladih, v običajnem terminu, med 17. in 19. uro. Večtukaj.

 


Napovedujemo:

 

- TEDNA OTROKA® 2019 - različne delavnice, prireditve, predavanja in drugi dogodki namenjeni otrokom in zaradi otrok  bodo zaznamovali dneve od 7. do 11. oktobra. Že v soboto 5. oktobra  pa se bomo družili na Veseli pohorski soboti.

 

- 10. oktobra je rok za prijavo nalog na letošnji natečaj Mladi za napredek Maribora. Podrobneje o že 37. srečanju mladih raziskovalcev pa na naši spletni strani.   

  

Urša Žiger 

Zveza prijateljev mladine Maribor