Get Adobe Flash player
Domov

Prvenstvo Slovenije v atletiki za OŠ – finale

in

2. Državno prvenstvo osnovnih šol v košarki 3 x 3

 

Žalec, 5. 6. 2019

 

 Zadnje dejanje šolskih športnih tekmovanj je vedno festivala športa. V okviru 10. festivala je potekalo še finale atletskega prvenstva in finale košarke 3 x 3. Tudi letos se je vse skupaj odvijalo v Žalcu. Na finale atletskega prvenstva se je uvrstilo kar 5 naših tekmovalcev in štafeta, prav tako so bili na finale vabljeni naši košarkarji. Poleg teh smo na nagradni izlet popeljali še najboljše športnike razredov in športnike, ki so letos dosegali odmevne rezultate v svojih športih. Skupaj 42 otrok.

V atletiki so se naši učenci ponovno zelo izkazali! Nuša Majer je ponovno odtekla osebni rekord in hkrati šolski rekord v teku na 60 metrov ter na koncu osvojila tretje mesto! Njen nov čas znaša 8,17 s. Nov šolski rekord je postavil še David Bračič, z rezultatom 7,45 s je v teku na 60 metrov med starejšimi dečki osvojil 7. mesto. Oba sta presegla pričakovanja, čestitamo! Po svojih zmožnostih sta nastopila še Hana Brumec v skoku v daljino, bila je 14. (495 cm) in Juljan Rotart v skoku v višino, osvojil je 17. mesto (155 cm). Domen Bračič ni nastopil v teku na 60 metrov, osredotočil se je na igranje košarke, po kateri je bil tudi zelo utrujen. Štafeta je v postavi Leon Korošec, Sven Andrlon, Matic Strmšek in David Bračič pritekla v cilj kot 17., po 6 tekmah košarke več ni bilo moč iztržiti.

V košarki so naši učenci postali državni podprvaki! Domen Bračič, David Bračič, Sven Andrlon in Leon Korošec so po 6 odigranih tekmah z znanjem in borbenostjo prišli do odličnega rezultata. V skupini so premagali OŠ Dobravlje in OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas, izgubili pa z OŠ Center Novo mesto. To je bilo dovolj za četrtfinale, kjer so nadoknadili vmesni zaostanek in premagali OŠ Podčetrtek, v polfinalu gladko opravili z OŠ Vavta vas, v finalu pa za las izgubili z OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče. Osvojili so pokal za 2. mesto v državi, čestitamo fantje!

 

 

Rezultati atletskih nastopov:

Mesto

Ime, priimek

Kategorija

Disciplina

Rezultat

3.

Nuša Majer

Mlajše učenke

60 m

8,17

7.

David Bračič

Starejši učenci

60 m

7,45

14.

Hana Brumec

Starejše učenke

daljina

495

17.

Juljan Rotart

Starejši učenci

višina

155

 Nuša Majer na stopničkah

 

2. mesto za košarkarje

Ranko Leskovar