Get Adobe Flash player
Domov

Smučanje – Področno prvenstvo

 

Po medobčinskem tekmovanje v smučanju smo izbrali najboljše in se udeležili področnega tekmovanja v smučanju, ki je potekalo 7. 2. 2019 na Rogli. V ekipi je bilo tako 6 tekmovalcev, 4 mlajši, ki so poleg posameznega nastopa tvorili še ekipo (za uvrstitev štejeta po 2 najboljša dečka in po 2 najboljši deklici) ter 2 starejša učenca, ki sta nastopila v posamični kategoriji starejših učencev.

Na težki progi, bila je precej ozka in na mestih poledenela so se naši učenci kar dobro znašli. Ekipno so med mlajšimi učenci osvojili odlično 2. mesto. Najboljše je smučal Tine Rupnik, ki je tudi posamično osvojil 2. mesto. Žiga Hrup je za las zgrešil stopničke, osvojil je 4. mesto. Med mlajšimi deklicami je največ točk k ekipni uvrstitvi prispevala Nuša Majer s 6. mestom. Zala Rupnik je spustila vratca in na koncu ni bila uvrščena. Za mlajše učence se tekmovanje na tem nivoju konča, na državno prvenstvo napredujejo le starejši.

Med starejšimi učenci je 3. mesto in s tem medaljo osvojil Jernej Rupnik in tako napreduje na finalne državnega prvenstva, ki bo meseca marca. Med starejšimi deklicami je nastopila Mia Kurež, ki je bila podobno kot Zala diskvalificirana, čeprav sama meni, da ni storila napake. Ugovor po tekmovanju ni bil mogoč.

Čestitamo za pogumne nastope!

 

Rezultati naših tekmovalcev:

Kategorija

Ime in priimek

Mesto

Mlajši učenci

Tine Rupnik

2. mesto

Žiga Hrup

4. mesto

Mlajše učenke

Nuša Majer

6. mesto

Zala Rupnik

DSQ

Starejši učenci

Jernej Rupnik

3. mesto

Starejše učenke

Mia Kurež

DSQ

EKIPA MLAJŠIH UČENCEV

Rupnik/Hrup/Majer/Rupnik

2. mesto

 Ranko Leskovar