Get Adobe Flash player
Domov

KOŠARKA, MEDOBČINSKO, STAREJŠE DEKLICE

V petek, 30. 11. 2018, smo se z ekipo starejših deklic odpravile na medobčinsko tekmovanje iz košarke v Oplotnico. Tekmovanja so se udeležile 4 košarkarske ekipe in to so: OŠ Anice Črnejeve Makole, 2. OŠ Slovenska Bistrica, OŠ Pohorskega Bataljona Oplotnica in mi, OŠ Kajetana Koviča Poljčane.

Prvo tekmo smo igrale z gostiteljico tekmovanja OŠ Oplotnica in zmagale z rezultatom 14 : 13. Drugo tekmo sta igrali ekipi iz Makol in Slovenske Bistrice. V zadnjih sekundah srečanja je zmagala OŠ Anice Črnejeve iz Makol, imele so veliko sreče, saj je tudi ekipa iz Slovenske Bistrice zelo dobro igrala. Tretja tekma se je odvijala med poraženci prvih dveh tekem, torej med domačo ekipo iz Oplotnice in ekipo iz 2. OŠ Slovenska Bistrica. Zmagala je gostujoča ekipa.

Čakala nas je še zadnja, finalna tekma med ekipo iz Makol in našo ekipo. Pred to tekmo smo ostale brez ene zelo dobre igralke, saj si je Hana Brumec poškodovala zapestje in ni mogla nastopit v naši zadnji tekmi. Vseeno smo se zelo potrudile, a kljub temu izgubile z rezultatom 18 : 8.  Nasprotnice so igrale grobo in z veliko prekrški. Naši glavni strelki sta bili Sanja Marzidovšek in Hana Brumec. Navsezadnje pa smo osvojile skupno 2. mesto in se uvrstile na področno tekmovanje, ki se bo odvijalo pri nas, na OŠ Kajetana Koviča Poljčane.

Iza Bračko, 9. a

Končni vrstni red:

Mesto

Šola

1.

OŠ Anice Črnejeve Makole

2.

OŠ Kajetana Koviča Poljčane

3.

OŠ Pohorskega Odreda Slovenska Bistrica

4.

OŠ Pohorskega Bataljona Oplotnica