Get Adobe Flash player
Domov

Tabori za nadarjene učence


Tudi v šolskem letu 2018/2019 nadaljujemo s tabori za nadarjene učence. Tabore bomo pripravili v različnih krajih po Sloveniji in na Hrvaškem, v času jesenskih, zimskih, prvomajskih in poletnih počitnic. Že v času jesenskih počitnic, od 27. do 30. oktobra 2018, pripravljamo tri tematske vsebine.

Tabori so odlična priložnost, da mladi preživijo počitnice na drugačen način. Poleg vsebine tabora, bo poskrbljeno tudi za obilo počitniške zabave (kopanje, ogledi, sprehodi, zabavna druženja in še veliko več). Taborov se lahko udeležijo tudi učenci, ki niso prepoznani kot nadarjeni učeni, a ne morejo uveljavljati subvencije.

 

Prijavnice in ostale informacije najdete na naši spletni strani. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

 

KRATKI OPISI TABOROV:

 

      NOVINARSKI TABOR – je namenjen učencem od 7. do 9. razreda, ki jih zanimajo mediji, kako izgleda časopisna redakcija, ter kakšno je novinarsko življenje. Končni produkt nova številka časopisa ODBIT(O). Tabor je namenjen tistim, ki si želijo veliko zabave, druženja, ustvarjanja in nepozabnih doživetij. Možnost subvencioniranja in organiziran prevoz.

 

      TABOR LOGIKE NA PROSTEM - je namenjen učencem od 5. do 7. razreda, ki so jim ljubše logične uganke, matematični izzivi in skrivnostne naloge na prostem. Udeleženci bodo spoznali, kako zanimivo se je logično premikati ob obali ali pa da je sudoku prijetneje reševati na ploščicah kot na papirju. Možnost subvencioniranja in organiziran prevoz.

 

      si GLASBENI TIP – potem je zate tabor SKUPAJ NA 440 Hz – glasbeni tabor, ki ga pripravlja KUD Coda v sodelovanju z ZPM Maribor. Vabljeni vsi mladi, stari med 12 in 16 let, ki imate osnovno glasbeno predznanje in ste vsaj dve leti glasbeno aktivni, saj je cilj izvedbe programa skupaj ustvariti avtorsko pesem. Zato bo mladim glasbenim ustvarjalcem ponujen pester program. Spoznali boste različne glasbene zvrsti, naučili se boste, kako prek improviziranja, skladanja aranžiranja in priprave besedila nastane avtorska pesem. Prijave zbira KUD Coda.

 

Seveda gre za ločene tabore, udeleženec lahko izbere eno vsebino. Novinarski tabor je primeren za učence od 7. - 9. razreda, tabor logike pa za učence od 5. - 7. razreda. V priponki najdete obvestilo o taboru in prijavnico.

 

Dnevi na taborih bodo kreativni in ustvarjalni, seveda bo v ospredju tema izbranega tabora. Dodatno pa bomo dneve popestrili z različnimi aktivnostmi na prostem (morje, sprehodi, izleti). Več pa na spletni strani ZPM Maribor. Zagotovljen je tudi prevoz (vstopne postaje bodo znane po prijavah, sicer pa v vseh večjih mestih ob avtocesti Maribor - Koper). Vsi, ki ste taborov za nadarjene v naši organizaciji že udeležili, potrdil o nadarjenosti ne rabite prilagati.

 

Za vse informacije smo staršem na voljo na ZPM Maribor na tel. št. 02 229-69-15 (Urša Žiger) ali po e-mailu: ursa@zpm-mb.si. Prijavnice in ostale informacije najdete na naši spletni strani. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

 

S prijaznimi pozdravi,

Urša Žiger

 

Koordinatorica Omogočimo sanje!

Zveza prijateljev mladine Maribor

Razlagova ulica 16, 2000 Maribor
Tel.: 02/2296915, Fax: 02/2296920

www.zpm-mb.si
ursa@zpm-mb.si