02 829 5810        o-poljcane.mb@guest.arnes.si

Učenci prvega triletja gremo peš v šolo

V želji, da učence spodbudimo k čim več gibanja in hoje, bomo tudi letos izpeljali teden peš hoje v šolo. Dejavnost bo potekala v tednu od 4. do 8. 10. 2021 za učence 1., 2., 3. razreda (1. VIO). V torek, 5. 10. 2021, je za učence organizirana filmska predstava. Ta dan NE BO aktivnosti peš hoje. O tem vas bodo razredniki posebej obvestili.

Ostale dneve bomo učitelji učence od 7.30 do 7.50 čakali na železniški postaji. Ob 7.50  bomo skupaj odšli proti šoli.

Prosimo vse starše, ki v tem času pripeljete otroke v šolo, da jih naveden teden odložite na železniški postaji. Na ta način bomo tudi zmanjšali promet pred šolo in prispevali k manjši porabi energije.

Če pripeljete več otrok, naj se nam pridružijo vsi, ne glede na razred, ki ga obiskujejo. Če otroka v šolo spremlja starejši brat/sestra, se nam prav tako pridruži pri peš hoji.

V šoli se bodo učitelji v tem tednu z učenci večkrat pogovarjali o pomenu gibanja za zdravje in seveda o tem, da na ta način prispevamo k zmanjšanju onesnaževanja okolja v katerem živimo.

Z dejavnostjo peš hoje v šolo želimo otrokom pokazati, da lahko na preprost način naredimo nekaj pozitivnega, smiselnega in dobrega zase in za okolje.

Vreme ni ovira za pešačenje. V primeru dežja naj imajo učenci ustrezna oblačila in dežnik.

Prosimo vas, da nam pri tem pomagate, tako, da svoje otroke tudi sami spodbujate k trajnostnemu načinu prihoda v šolo.

Hvala za sodelovanje in podporo.

Vse dobro in lepo pozdravljeni,

mag. Francka Mravlje, ravnateljica

Fotografije najdete tukaj.

Dostopnost