Visoke stopničaste grede in jagode

V naši šoli sta samooskrbnost in trajnost naša izbira. V okviru projektov Erasmus+, Pogum in Eko šola skrbimo za urejen šolski vrt, mini gozdiček, tradicionalni slovenski travnik, za gredo z medovitimi rastlinami in hotel za žuželke. To šolsko letom pa, kot že  veste, sodelujemo z Inštitutom za okoljsko ozaveščanje in trajnostni razvoj SeMe iz Poljčan, v katerem delujeta dr. Petra Vrhovnik in dr. Kim Mezga. In prav iz tega sodelovanja so nastale visoke stopničaste grede, zamisel pa je med šestošolce prenesla učiteljica Urška Križan.

Učenci Veronika Einfalt, Živa Pepelnak, Lea Spolenak, Brina Slatenšek, Anže Brumec, Sara Pislak, Kristina Ogrizek, Veronika Poslek, Amadej Ačko in Anže Beškovnik so pri pouku tehnike in tehnologije izdelali trajnostne visoke stopničaste grede. Vanje smo zasadili jagode. Te grede odlično dopolnjujejo šolski učni vrt.

Posebej smo ponosni, da so učenci  sprejeli recikliranje, tako iz starega in že rabljenega nastane nekaj novega. Grede so narejene iz ostankov lesa, ki smo ga že dolgo hranili v tehničnem skladišču, uporabili smo tudi stara in zavržena korita za rože. Nekaj lesa je prispeval naš hišnik. Vsemu temu materialu so učenci vdahnili novo življenje.

Upamo, da nas bodo kmalu razveseljevale jagode s šolskega vrta.

Učiteljica tehnike in tehnologije Sabina Kralj

Dostopnost