Ultimate frizbi, medobčinsko

Športno društvo ultimate frisbee Slovenska Bistrica je v jesenskem času leta 2021 po osnovnih šolah izvedlo predstavitev igre ultimate frisbee. Na predstavitvah so sodelovali učenci in športni pedagogi. Društvo je vsaki šoli, za vadbo in motivacijo, zagotovilo pet frizbijev. 3. 5. 2022 pa so izvedli prvo medobčinsko tekmovanje v tej igri, v kateri so sodelovale ekipe šol, posamezno za 6., 7., 8. in 9. razred. Naša šola je sodelovala z vsemi ekipami, v kateri sta po dva dečka in dve deklici z rezervami. Naš uspeh je bil nad pričakovanji, treningi pri izbirnih predmetih in športu se je obrestoval. Ekipe so tekmovale v štirih starostnih kategorijah, izbirali so najboljše igralce in v vsaki starostni kategoriji so točkovali »Spirit of the game« (športni duh igre).

Celotna ekipa naše šole z Hanno Brumec, našo nekdanjo učenko in sodnico na tem tekmovanju.
Ekipa 6. razred, osvojili prvo mesto in so zmagovalci »Spirit of the game« (športni duh igre). Spredaj Kristina Ogrizek in Ula Grm; zadaj Žak Rupnik, Anže Brumec, Matic Piko in Ranko Leskovar.
Ekipa 7. razred, osvojili prvo mesto, spredaj Gabriela Plavčak, Nika Otorepec, Taja Knez; zadaj Jakob Šabec, Maj in Taj Kodrič Koren ter Ranko Leskovar.
Ekipa 8. razred, osvojili drugo mesto in so zmagovalci »Spirit of the game« (športni duh igre). Spredaj Zarja Flac, Maša Prah in Iva Marzidovšek; zadaj Martin Peršoh, Alen Kurež, Andraž Piko in Miran Voglar
Ekipa 9. Razred, osvojili prvo mesto, spredaj Nuša Cerkovnik, Lara Marzidovšek in Katarina Fermolšek; zadaj Miran Voglar, Gašper Marzidovšek, Gašper Hribernik, Nikola Čebular.
Najboljši igralci turnirja, z leve: 6., 7. razred deklice: Gabriela Plavčak 8., 9. razred dečki: Gašper Marzidovšek 6., 7. razred dečki: Matic Piko

Miran Voglar

Dostopnost