Prejemniki zastave Naj športna šola

 V šoli se zavedamo, kako pomemben je gibalni razvoj naših učencev. In tudi tega, da sodoben način življenje ponuja mladim zelo privlačne in zabavne vsebine, če so le pripravljeni ure in ure sedeti za računalnikom.

Zato jih v šoli vedno znova vabimo v različne gibalne dejavnosti, tako v okviru pouka, kot v okviru izbirnih predmetov s področja športa, interesnih dejavnosti, nadstandardnega programa. Tudi med vsebine drugih dni dejavnosti vključujemo gibanje, hojo, tek … Vemo namreč, da je gibalni razvoj podlaga za usklajen in uravnotežen razvoj zmožnosti, čustvovanja in socialnih kompetenc.

Že leta sodelujemo na razpisu natečaja Naj športna šola, ki ga izvaja Zavod za šport Planica v okviru MIZŠ. Vseskozi se uvrščamo na prva tri mesta v državi. Sredstva, ki jih dobimo za nagrado vedno porabimo za nabavo športnih pripomočkov (žoge, kolebnice …).

V letošnjem letu nam je Zavod za šport Planica zapisal: »Veseli smo, da vaša šola sodeluje na naših razpisanih natečajih za Naj športno šolo, kar je odraz vašega izjemnega dela na področju športa mladih. Delo, ki ga opravljate ima posebno vrednost …«.

K zapisanemu smo prejeli tudi pravico do uporabe zastave in logotipa Šport mladih.

Oboje nas zavezuje k nadaljevanju zastavljenega dela, saj želimo mlade čim bolj navdušiti za gibanje, šport, zdrav način življenja, predvsem pa jim približati alternativo pasivnemu življenju v virtualnem svetu.

Zahvaljujem se vsem učiteljem, ki spodbujajo mlade h gibanju, prostočasnim športnim dejavnostim, športnim treningom in tekmovanjem, še posebej pa obema športnima pedagogoma Voglar Miranu in Leskovar Ranku. Prav tako staršem za podporo in pozitiven vzgled otrokom ter lokalni skupnosti za dobre pogoje za ljubiteljsko in tekmovalno ukvarjanje s športom.

mag. Francka Mravlje, ravnateljica

Dostopnost