Počitnice s prijatelji 2021 v organizaciji ZPM

Pozdravljeni!

Na najobsežnejši program Zveze prijateljev mladine Maribor se intenzivno pripravljamo. Prosta mesta za letovanje v Vzgojno-izobraževalnem in rekreacijskem centru (VIRC) v Poreču so že zasedena, prav tako v prvi izmeni v Domu Miloša Zidanška (DMZ) na Pohorjusprejemamo le še prijave za drugo pohorsko izmenoPrva skupina otrok bo na morje odpotovala 25. junija, na ta dan pa se prične tudi počitniški program v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor, ki vse do 31. avgusta ponuja pestro paleto dejavnosti. Počitniški program v Mariboru ponuja:

BREZPLAČNE DELAVNICE IN IZLETI
V začetku počitnic bodo ustvarjalne delavnice v kotičku »naravoljubje« potekale v Mestnem parku, v okviru Art kampa in Festivala Lentod 5. julija naprej pa bodo vsak dan, od 8.00 do 16.00, v DUM-u na voljo različne ustvarjalne delavnice, igralnica, družabni kotiček in klubska soba.
Na večdnevnih tematskih delavnicah v okviru vsebin Večgeneracijskega centra Štajerska ponujamo vsebine iz različnih področij umetnosti in obrti, potekale bodo vsak dan, od 9.30 do 12.30.
Odpravili se bomo tudi na tematske izlete – rajzefirbcanje, kuharska izleta v Izobraževalni center Piramida, obisk Koruznega labirinta in podzemnih rovov Tezno, kopanje na Mariborskem otoku, lesarska učna pot, izlet z gondolo na Pohorje, obisk tovarne sladoleda je le nekaj od skupno 45 tematskih izletov. Na predzadnji in zadnji dan počitnic pa pripravljamo tradicionalna dogodka za počitniški finale – tekmovanje Maribor, moje mesto in Neresno olimpijado.

POČITNIŠKO VARSTVO
V počitniško varstvo se lahko vključijo otroci od zaključenega 1. do 5. razreda osnovne šole, ki imajo stalno bivališče na območju Mestne občine Maribor. Otroka je možno prijaviti samo za ves teden in za največ dva tedna, le v primeru prostih mest tudi več. Prispevek staršev za tedensko varstvo, ki vključuje program, malico in kosilo, je 35,00 eur, prispevek za varstvo s sredinim izletom, kjer je dodatno vključen celodnevni sredin izlet, pa 50,00 eur. Vključijo se lahko tudi otroci iz drugih občin, prispevek staršev pa je v tem primeru višji.

SREDINI IZLETI
Vsako leto so zelo priljubljeni celodnevni sredini izleti, ki so sicer vključeni v varstvo s sredinim izletom, do zapolnitve mest pa se lahko prijavijo tudi vsi ostali. Zanimivih in zabavnih doživetij ne bo manjkalo – druženje s kosmatinci, sprehod nad krošnjami dreves, streljanje z mega fračo, vožnja z ladjico, kopanje, supanje, striženje ovac, jahanje, iskanje vider, obisk vrtne savne … Doplačilo za posamezni izlet je 25,00 eur.

BREZPLAČNE DELAVNICE ZA MLADE
V okviru vsebin Mladinskega centra DUM smo pripravili sklop večdnevnih delavnic za mlade od 12. oz. 15. leta dalje – delavnica šivanja in recikliranja, oblikovanje gline na lončarskem kolesu, igranje afriških bobnov in ukulel, impro gledališče, v filmskem studiu bodo mladi za podnebno pravičnost  posneli kratek film. Posebnost letošnjih delavnic za mlade bo delavnica LUMIlab – Zelenjavni eliksir, na kateri bodo nastali svetlobni elementi, ki bodo decembra del novoletne okrasitve Lumina.

PRILETI NA POHORJE!
Tedenski počitniški program se bo odvijal na Domu Miloša Zidanška in je namenjen mladim od 12. do 15. leta starosti. Vključuje naravoslovne in športne vsebine, kot so delavnice v naravi, gradnja bivaka, orientacijski tek, piknik ob tabornem ognju, pohodi, plezanje … ter malico in kosilo. Posebnost bo delavnica LUMIlab, na kateri bodo nastale svetleče žuželke, ki bodo decembra del svetlobne okrasitve mesta. Program poteka v dveh terminih, od 26. do 30. julija in od 23. do 27. avgusta, prispevek za tedenski program za mlade s stalnim bivališčem v Mestni občini Maribor je 70,00 eur, vključijo pa se lahko tudi mladi iz drugih občin, vendar je prispevek v tem primeru višji.

Vse ostale podrobnosti glede vsebin in pogojev za vključitev so objavljene na naši spletni strani – POČITNICE S PRIJATELJI 2021. Na vse počitniške dejavnosti, tudi brezplačne, je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA.
Informacije: INFO-DUM, Razlagova ulica 16, 02 229 94 50, 040 433 511, 041 532 119, 
info.dum@zpm-mb.si.  

Veselimo se poletja skupaj z vami!

Dostopnost