Šport na naši šoli

Na Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane posvečamo športu veliko pozornost. Še toliko bolj, ker na šoli deluje Šolsko športno društvo Bogdana Krajnca, ki je zaradi svoje organiziranosti, izvedbe šolskih športnih tekmovanj, pisanja kronike, tekmovanja za športnika/co letnika in šole, izdaje glasila, snemanja športnih filmov, sodelovanja na razpisih in natečajih za najbolj športno šolo in športno fotografijo ter sodelovanja z drugimi društvi, organizacijami in ustanovami, eno izmed najboljših šolskih športnih društev v Sloveniji.

Že več let se prijavljamo na natečaj Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki v sklopu interesnih programov športa otrok in mladine podeljuje priznanja za najbolj športno šolo v Sloveniji. Zadnja tri leta nam je uspelo dobiti bronasto športno priznanje, ki nam ga podeljuje minister za izobraževanje, znanost in šport.

Učenci celo šolsko leto veliko trenirajo in se udeležujejo šolskih športnih tekmovanj, ki so razpisana v okviru Športnega zavoda Republike Slovenije Planica na medobčinskih, področnih, četrfinalnih, polfinalnih in finalnih tekmovanjih. Udeležujemo se Olimpijskih festivalov in Festivalov športa mladih. S sodelavci izpeljujejo Poljčanski tek. Prispevke objavljamo v tedniku Panorama ter Šolskem Športnem glasilu. Izvajamo vsakoletno zaključno šolsko športno prireditev s podelitvijo medalj, pokalov in priznanj najboljšim športnikom.

Hvala učencem, staršem, ravnateljici in delavcem šole za podporo in vso pomoč, upravnemu in nadzornemu odboru Šolskega športnega društva pa za strokovno, organizacijsko in požrtvovalno delo.

Nekaj športnih utripov smo predstavili v spodnjem filmu.

Miran Voglar

Dostopnost